Annonse

Test av Rab Mythic Ultra 180 sovepose

Reflektert sovepose

Rab Mythic ultra er en 3-sesongs spovepose for feinschmeckere. Men det koster å være kar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Mythic Ultra 180 er en lett sovepose som kan brukes i temperaturer ned mot null. Den har en slank mumieform, et tynt, sort yttermateriale, og et innermateriale som ville sklidd rett inn i en sci-fi-story.

Her sørger en såkalt Thermo Ionic Lining Technology for å reflektere kroppsvarmen og holde den i posen. Teknologien, med bl.a. titanbelagte fibre, gir altså bedre isolasjon, uten å påvirke vekta. Soveposen har en kort og diskret glidelåsåpning på venstre side, som når omtrent til skuldra. Løsningen bidrar til mindre varmetap på kalde dager.

Test: Therm-A-Rest Oberon -18°C

Det blir imidlertid en litt mer omstendelig prosess å få kroppen inn og ut av posen. Glidelåsen glir ellers lett uten å kile seg, og lyser i mørket.

God dunkvalitet

Soveposen har trapesformede kamre, spensten i dunen oppleves som svært god, og posen former seg godt rundt kroppen. Dunfyllet holder seg godt på plass, hvilket gir minimalt med kuldepunkter. Varmekraven og hetta følger hodet fint, og snøringen er liten og effektiv. Fotboksen er vinklet og har plass til fuktige klær eller kartanker. Passformen er ellers romslig nok til at du kan bruke flere lag med klær når det trengs.

Guide: De beste dunposene for kalde vinternetter

Posen holder stand i temperaturer lavere enn nullpunktet, selv om opplevelsen av dette vil variere noe fra person til person. T-limit er oppgitt til 0 2. Personlig har jeg (dog iført ullundertøy og lue) sovet godt uten å fryse ned til -6 2. Under ei tropenatt kan imidlertid ventilasjon bli en liten utfordring.

Kostbar

Posen er lett å komprimere og tar liten plass i sekken. Stoff og farge gjør at den tørker raskt i sola. Det er en solid løkke i fotenden for oppheng.

Et fenomenalt varme/vekt-forhold gjør Mythic Ultra 180 til et perfekt valg for den som vil pakke lett – og har god råd. For lav vekt og ny teknologi koster: Med en prislapp på 5700 kr, ligger den helt i øvre prissjikt for tre-sesongs dunposer.

Rab Mythic Ultra 180

Tre sesongs, håndfylt dunpose for personer inntil 185 cm.

T-limit: 0 C.
Fyllvekt: 180 g. Dunkvalitet 900 FP impregnert Nikwax hydrofobisk gåsedun.
Fyllforhold: 90/10.
Yttermateriale: 7D Ripstop Nylon.
Glidelås: 1/8-lengde, vestre side. Leveres med vanntett pakkpose og oppbevaringspose i bomull.
Vekt: 400 g.
Pris: kr 5699,-
Leverandør: Equip Norway AS, tlf. 984 02 505

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS