Annonse

Test av Crispi Veslepiggen

God allrounder

Crispi Veslepiggen er en robust, lett og behagelig fjellstøvel. Men som med det meste annet, er det rom for forbedring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Crispi har laget en lett og komfortabel lav støvel som sitter særdeles behagelig på foten.

Veslepiggen gir svært god polstring og komfort fra første steg. Dette er lettgåtte støvler som ikke krever inngåing. Støvlene er stabile nok til å tåle lengre fjellturer i krevende terreng, og samtidig myke og komfortabel nok til bruk på turer i skog og mark.

Ankelstøtten er moderat, og dette er primært en vandrestøvel for vandring uten sekk eller med lett til middels tung bør.

Holder trolig lenge

Modellen i fullnarvet lær er godt forsterket med kalosjering foran og bak, noe som bidrar til god beskyttelse og økt levetid. Optimalt skulle vi gjerne hatt beskyttende kalosjering rundt hele den nedre delen av støvelen for å unngå rifter i læret langs sidene på midtpartiet.

Super skotørker: Hedgehog Octopus

Likevel fremstår Veslepiggen som en svært solid støvel du kan ha glede av i mange år. Støvlene er vanntette med moderate pusteegenskaper. Blir støvlene først våte, må det påregnes forholdsvis lang tørketid.

Kan oppleves glatte

Veslepiggen byr ellers på gode lissekroker og et velfungerende snøresystem med en låsekrok på hver side av vrista. Dette sikrer uavhengig snøring på ankelparti og fotblad. Låsehempa bøyer seg dog ut over lengre tids bruk, men lar seg bøye inn igjen.

Stortest: Dette er de beste jaktstøvlene!

Sålen er tverrstiv og med god gelenkstivhet, og gir støtte til forfoten gjennom hele steget. Dette sikrer at fotbladet ikke må kompensere i hellinger og ujevnheter i terrenget.

Gelenkstivhet vil si at sålen har en stiv gelenk fra hæl og frem til tåball, slik at såla får en naturlig bøy sammen med fotbladet ved tåballen.

Bærekraftig fjellstøvel: Test av Alfa Impact

Den grovmønstrede såla gir grei demping og normalt godt grep på det meste av underlag. På sleipe steiner kan imidlertid Veslepiggen oppleves overraskende glatte.

Crispi Veslepiggen

Støvel i fullnarvet lær og Gore-Tex membran.

Yttersåle: Vibram
Innleggssåle: Air Mesh EVO.
Skafthøyde: 16 cm (str 43)
Vekt per støvel: 680 g (str 43)
Størrelser: 36-48

Pris: kr 3999,-
Leverandør: Ultimate Nordic AS, crispi.no

Karakter: 4.5

Powered by Labrador CMS