Annonse

Test av Hyperlite Mountain Gear 3400 Southwest 55L

Hyperlite Mountain Gear 3400 Southwest 55L er ypperlig for dagturer, her testes den i naturen.
Hyperlite Mountain Gear 3400 Southwest 55L er ypperlig for dagturer, her testes den i naturen.

Fjærlett sekk for dagsturer

Fibrene i denne sekken brukes også i skuddsikre vester, fiskesnører og noen av verdens letteste telt. Det må vel bli bra?

Publisert

For 25 år siden ble «fiskesnøreverdenen» nærmest revolusjonert med oppfinnelsen av såkalte UHMWPE-fibre (ultra-high-molecular-weight polyethylene). Selskapene Berkley (ja, de som lager Fireline) og DSM ledet an, sistnevnte med sin egen versjon kalt Dyneema. 

I dag har disse fibrene omtrent samme status ved valg av materialer til produksjonen av sekker og telt, som Gore-tex har for membranplagg. 

Produsenten Hyperlite Mountain Gear (HMG) var tidlige ute med å bli gode på å utnytte ulike dyneema-fibre i sine produkter, og er kjent for å lage lette jakker, telt og ikke minst lette og sterke sekker.

Annerledes

Modellen Southwest 55L svarer da også godt til forventningene. Dette er en ultralett dagstursekk, som også fungerer som «sekk i storsekken» på lengre turer. Grunnet den høye rulletoppen, rommer den svært mye. 

Den er stiv og nesten «tørr» å ta på, og får etter hvert en stilig «patina». Vi valgte en hvit sekk, men siden stoffet ikke trenger å overflatebehandles, suger det til seg skitt ganske lett. Er du opptatt av slikt, bør du kanskje vurdere den sorte varianten. 

Stoffet er vanntett og sømmene tapet. Etter nesten ett år med variert bruk, konstaterer vi at innholdet fortsatt holder seg knusktørt, selv gjennom flere døgn med øsende regn. Produsenten selger også ekstremt lette pakkposer, som gir litt orden i den ellers så enkle sekken. 

Sekkens største ulempe er ryggpartiet. Du må selv huske å pakke din egen «ryggstøtte». Er du villig til å betale for å spare «noen gram» er dette absolutt en god sekk!

Hyperlite Mountain Gear 3400 Southwest 55L:

Klassisk UL-dagstursekk med enkelt bæresystem, Hydro-Port og plass til drikkesystem m/slange. Innvendig rygglomme og skumplate i rygg. Rulletopp med borrelås. Dyneema Hardline skulderreim og hoftebelte m/YKK vannavstøtende glidelåslommer. Fire feste- og strammestropper utvendig, samt selvstrammende brystbelte. Forseglede sømmer.

Materialer: DHC50 + DHC150

Volum: 55L, finnes 40L og 70L

Farger: Sort eller hvit

Lastekapasitet: Opp til 18,1 kg

Bredde rygg: 26,7 cm

Høyde utrullet: 86,4 cm

Omkrets topp/bunn: 101,6 cm / 85,1 cm

Vekt: 907g (hvit) Pris: kr 4 999

Leverandør: backpackinglight.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Slitesterk, praktisk og lett
  • Lett å pakke/stroppe saker på utsiden

  • Greit bæresystem

Minus

  • Dårlig pakking gir dårlig ryggkomfort

  • Dyr
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS