Annonse

Test av Tatonka Bison

Test av Tatonka Bisona ryggsekk

Stor langtursekk for tunge bører

Alt i alt en meget godt utstyrt sekk for langturer, som sitter godt på ryggen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Sekken har generelt gode og lettbetjente justerings- og kompresjonsmuligheter, samt rygglengde som kan justeres med borrelås i syv trinn. Dette gir samlet et godt utgangspunkt for tilpasning av sekken til din kropp.

Sekken sitter stabilt, gir god bærekomfort og fordeler vekta fint mot hoftene. I teknisk terreng verdsettes det å kunne stramme balansestroppene bak på hoftebeltet, som gir økt kontroll.

Hovedrommet er todelt, med en praktisk skillevegg som lukkes/åpnes med glidelås etter behov.
Hovedrommet er todelt, med en praktisk skillevegg som lukkes/åpnes med glidelås etter behov.

Sekken tåler mye juling, stoffet er siltesterkt og solid. I tillegg er det også svært vannavvisende, slik at det ikke er behov for regntrekk når sekken ligger utenfor teltet om natta.

Solide funksjonelle YKK-glidelåser. Topplokket flyter løst oppå, og er festet med fire remmer i hjørnene. Topplokket har romslig utvendig og innvendig lomme, som kan heves ved ekstra ballast i sekken.

Hovedrommet er todelt, med en praktisk skillevegg som lukkes/åpnes med glidelåse etter behov. Solid og kraftig separat U-glidelås-inngang til hele nedre og hele øvre del av sekken gir enkelt full tilgang til innhold i hele sekkens lengde, uten at man trenger å åpne topplokket.

Det er rikelig med lommer praktisk plassert på sekken, som sikrer mulighet for god organisering på tur. Sekken har gode festemuligheter for liggeunderlag, fiskestang, isøks etc. Tre solide bærehåndtak (oppe og nede i front og oppe bak), sikrer smidig håndtering av sekken i felt, kano, bil etc.

Skal vi pirke litt, kan bæresystemet oppleves noe stivt sammenlignet med store tursekker med roterbart hoftebelte. Sekken er også forholdsvis tung, selv om man får mye igjen for dette i bærekomfort ved tyngre bører.

U-glidelås gir enkelt tilgang til sekkens innhold.
U-glidelås gir enkelt tilgang til sekkens innhold.

Tatonka Bison 120 + 10L

130L tursekk laget i slitesterkt cordura 500D/T-Square Rip/T-Snow Crust materiale. Innebygde glidelås-sidelommer på begge sider, utenpåliggende åpen stikklomme i stretch-materiale. Topplokk med to romslige glidelåslommer. Stor innvendig stikklomme. Stor frontlomme med glidelås.

Vekt: 4 kg.

Pris: kr 3999,-

Leverandør: Bertel O. Steen Defence & Security AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS