Annonse

Staten kjøper Meraker Brug

Eiendommen til Meraker Brug er så stor at den dekker omtrent 94 % av Meråker kommune. Nå melder flere medier at Staten gjennom Statskog er den nye eieren.
Eiendommen til Meraker Brug er så stor at den dekker omtrent 94 % av Meråker kommune. Nå melder flere medier at Staten gjennom Statskog er den nye eieren.

Flere medier melder at Statskog kjøper Meraker Brug AS. – En gledens dag, sier NJFF.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det har lenge vært spekulasjoner om hvem som ender opp som eier av den store utmarkseiendommer i Trøndelag, som rommer 90 prosent av Meråker kommune.
Nå er det, ifølge Trønderavisa, klart at Staten gjennom Statskog kjøper Meraker Brug AS.
Jakt&Fiske kunne før helgen melde at det hadde kommet inn minst to bud på eiendommen som ofte omtales som «en trøndersk indrefilet».
– Jeg kan dessverre ikke kommentere dette på nåværende tidspunkt, sier administrerende direktør Gunnar Lien i Statskog til NRK.
Detaljene rundt salget er foreløpig ikke kjent, men både statsminister Jonas Gahr Støre (AP) og landbruksminister Sandra Borch (SP) skal møte pressen på Meraker Brug i Meråker 16.45.

– En gledens dag

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har helt siden det ble kjent at eiendommen på vel 1.3 millioner mål skulle selges, ment at Statskog ville være den beste forvalteren.
– Dette er en gledens dag! Statskog har lang erfaring i å forvalte våre felles naturområder, og er den eneste garantisten for at landets jegere og fiskere har like rettigheter og lik tilgang til det høstingsbaserte friluftslivet, sier generalsekretær Eldar Berli i NJFF.

– Sikre allmennhetens tilgang

Miljøpartiets Rasmus Hansson har tidligere kalt det en bortkastet mulighet dersom staten ikke skulle ende opp som kjøper av Meråker.
– Ved å la Statskog kjøpe Meraker Brug, kan regjeringen sikre allmennhetens tilgang på jakt, fiske og friluftsliv, og kombinere det med å utvikle framtidas kombinasjon av næring, naturmangfold og naturbruk, sa Hansson til J&F nylig.

Powered by Labrador CMS