Flytt hit!

For noen år siden hadde en del distriktskommuner en kampanje med slagordet «Flytt hit!». Målet var å stoppe befolkningsnedgangen, særlig gjennom å henvende seg til yngre mennesker, både utflyttede med røtter i bygda og andre.
06. august 2020

Jeg har ikke sett akkurat denne kampanjen på en stund, men mange kommuner jobber fortsatt hardt med å markedsføre seg overfor mulige nye innbyggere. En fellesnevner ser ut til å være nærhet til natur og gode muligheter for friluftsliv. Men hva skal egentlig det bety?

Allerede her må vi ta en avstikker: Jeg driver en del med foto og har skaffet meg en drone med veldig bra kamera. Fugleperspektivet viser naturen på en helt ny måte. Et av favorittmotivene er den flotte elva Hovda på grensen mellom Stor-Elvdal og Åmot i Østerdalen. Den ble reddet fra kraftutbygging i tolvte time, da Olje- og energidepartementet overkjørte NVE og opphevet konsesjonen som var gitt. Det hadde de god grunn til. Dronebildene mine viser – enda tydeligere enn de hundrevis av fotografiene jeg har tatt før – hvilken fantastisk vassdragsnatur vi har med å gjøre.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Meninger

Professor Torstein Storaas skriver i sin kommentar at han ønsker seg mer forskning på effekten av felling av havørn. Illustrasjon: Lars M. Aurtande
Kommentar:

Eit havørneksperiment

Det er ganske irriterande å tru so mykje og vita so lite.
Foto: Sondre Breian / NJFF
Leder:

Ørretlandet

Tross villaksens mange utfordringer, er Norge fortsatt en stormakt på laksefiske og den viktigste fødestua for de nordatlantiske villaksstammene.
– Nå er den her. Selve dagen oss laksefiskere venter på, skriver redaktør Ole Kirkemo på lederplass. Foto: Torgeir W. Skancke
Leder:

Sesongstart

10. august. 21. august. 10. september ... I det norske jaktuniverset er dette datoer mange har et sterkt forhold til. Det er noe med premierer.

På forsiden nå