Leder

Medlemsblad – ikke menighetsblad

1. juni overtok undertegnede, inntil videre, redaktøransvaret i Jakt & Fiske. Det er en oppgave jeg går løs på med både entusiasme og respekt.

Publisert Sist oppdatert

Vi skal levere meningsfullt innhold om aktiviteter du som NJFF-medlem har et lidenskapelig forhold til. Når vi ber om din oppmerksomhet, må det være substans i det stoffet vi bringer til torgs.

Da NJFF feiret 150 år i fjor, ble Jakt & Fiske med på festen uten blygsel, vel vitende om at vi foregrep begivenhetene en smule. NJFF ble stiftet i 1871, men den første utgaven av tidsskriftet kom ut i 1872, altså er det først i år vi kan skryte på oss å være 150 år. Noen ny, storstilt feiring har det ikke blitt, men jubileet sammenfaller med at vi har fått vår egen formålsbestemmelse. Det kan kanskje framstå som tørr materie, men stadfester noen svært viktige prinsipper som har avgjørende betydning for hva slags innhold du får servert i medlemsbladet.

Formålsbestemmelsen fastslår blant annet at Jakt & Fiske, innenfor utgivers definerte rammer, skal være en fristilt, redaktørstyrt publikasjon, som skal følge prinsippene for god presseskikk slik de er nedfelt i Vær Varsom-plakaten. NJFF som utgiver ser følgelig verdien av å ha et medlemsblad som skal utøve fri og uavhengig journalistikk.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.