Frykter konsekvensene av ytterligere oppdrettsvekst

Åtte av landets 13 produksjonsområder for laks- og ørretoppdrett får grønt lys og kan øke produksjonen verdt flere milliarder. – At fiskeri- og havministeren gir «grønt lys», betyr ikke at alt er såre vel, sier nestleder i NJFF.

Publisert

Tidligere i dag la fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) fram sin vurdering av de ulike produksjonsområdene for oppdrett av laks og ørret i Norge.

I åtte av landets områder kan oppdrettsnæringen øke kapasiteten med inntil seks prosent, og i tre områder fryses produksjonen på dagens nivå. I tillegg får to av produksjonsområdene «rødt lys», og må senke produksjonen med seks prosent.
– Lusepåvirkningen er fremdeles størst på Vestlandet, og her må næringen ta grep for å sørge for at påvirkningen ikke bare reduseres som følge av nedtrekk, men også gjennom driftsforbedringer, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) til nyhetsbyrået NTB.

Bokanmeldelse: Om lakselus og oppdrettsbaroner
De åtte grønne områdene får øke produksjonen med inntil 6 prosent, mens de to røde områdene må redusere kapasiteten med 6 prosent.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Powered by Labrador CMS