Annonse

Laksestengning:

Frustrasjon i Stjørdal

Inga Saur, leder av fiskeutvalget i Stjørdal JFF, mener Miljødirektoratet sliter med troverdigheten etter kollektiv stengning av storlakselvene i Trøndelag.
Inga Saur, leder av fiskeutvalget i Stjørdal JFF, mener Miljødirektoratet sliter med troverdigheten etter kollektiv stengning av storlakselvene i Trøndelag. Her fotografert da laksesituasjonen i elvene var vesentlig lysere.

– Jeg synes Miljødirektoratets kollektive stengning av storlakselvene i Trøndelag er svært kritikkverdig. I Stjørdalselva er ikke gytegroper mangelvare, og vi var tidlig ute med stramme kvoter.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Inga Saur, leder av fiskeutvalget i Stjørdal JFF, og legger ikke skjul på at hun, i likhet med elveeierlaget, er frustrert over usikkerheten som nå preger dalføret – noen dager før miljøforvaltningen tar sin beslutning: Gjenåpning av fisket, eller fortsatt fredning. Det er spørsmålet.

– Jeg tipper gjenåpning, men at det vil bli forbudt å fiske med mark, samt at all storlaks over 65 centimeter må settes ut igjen, sier Saur.

Ingen refusjon

– Stengt elv betyr vel at den som har kjøpt sesong- eller et ukekort hos dere, kan belage seg på å få refundert disse pengene?

– Nei. Det er bare å beklage at så ikke er tilfelle. Dette framgår også av fiskekortet, påpeker Saur.

Stjørdal JFF leier fiske av grunneierne i Stjørdalselva for rundt 1,2 millioner årlig, fordelt på nærmere 40 vald, med fiskekortsalg til allmennheten. Det utgjør store deler av den 48 km lange elva, samt sideelva Forra.

Frykter inntektstap

I et normalår går foreninga med et overskudd på 20–30 000 kroner på fiskekortsalget. Med fortsatt fredning, kan det fort bli et inntektstap på en halv million, selv om foreninga har en byrdefordeling i unntaksår, med rimeligere valdleie.

Powered by Labrador CMS