Annonse

Laksestengning:

Statskog gir pengene tilbake, mens Verdalselva vil bestride vedtak

Laksefiskere som har kjøpt kort hos Statskog, får pengene tilbake etter at fisket er stengt i 33 elver. Verdalselva fellesforvaltning vil bestride vedtaket fra Miljødirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med natt til i dag, søndag, er lakse- og sjøørretfiske i 33 elver fra svenskegrensa i sør til og med Trøndelag stengt. Sjølaksefisket stanses på samme strekning, med unntak av Drammensfjorden og Drivaregionen på Nordmøre.

– Alle våre kortkjøpere i disse stengte lakseelvene har allerede fått melding fra oss om situasjonen, ikke minst for å bidra til at stengningsvedtaket etterleves, sier Statskogs fagsjef for jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget. 

Statskog forvalter og selger kort i deler av en rekke elver, blant annet i Stjørdalselva på strekningene som tidligere lå under AS Meraker Brug. 

– Stjørdalselva er en av elvene som nå stenges for laksefiske. Inntil annen informasjon tilsier noe annet, legger Statskog til grunn at stengningen gjelder Stjørdalsvassdraget og dermed innbefatter Forra. I tillegg rammes Statskogs laksefiske i Gaula, heter det i en pressemelding fra Statskog.

Vil bestride vedtaket

– Konklusjonen er at vi skal kontakte advokat mandag morgen, sier John Olav Oldren til NRK.

Han leder Verdalselva fellesforvaltning, ett av Norske Lakseelvers medlemmer, og sier de også vil gå til Miljødirektoratet for å få svar på den brå stansen i fisket.

Oldren forteller at de vil bestride vedtaket, som de mener kunne blitt gjort på andre måter.

– Alle elvene er rystet. Vi skjønner ikke hvorfor vi ikke har fått være med på dialog med Miljødirektoratet, sier Oldren til statskanalen.

Vurderes igjen i juli

Miljødirektoratets evaluerer vanligvis laksesesongen i starten av juli og innfører begrensninger om nødvendig. I år var det så lite lakseinnsig at en krisebestemmelse ble tatt i bruk for å stenge laksefisket. 

I begynnelsen av juli skal situasjonen vurderes på nytt, og da kan det bli aktuelt å åpne for fiske igjen, ifølge direktoratet.

Endringslogg

Søndag, 09:00

I første versjon av artikkelen ble John Olav Oldren i Verdalsevla forvaltningslag sitert på følgende:

– Konklusjonen er at Norske Lakseelver skal kontakte advokat mandag morgen.

Slik teksten stod, kunne lesere få inntrykk av at det var Norske Lakseelver som ville bestride stengingsvedtaket fra Miljødirektoratet. Det medfører ikke riktighet. Det er Verdalselva forvaltningslag som vil kontakte advokat i forbindelse med vedtaket. Sitatet er derfor endret til følgende:

– Konklusjonen er at vi skal kontakte advokat mandag morgen.

Powered by Labrador CMS