Annonse

Test av Aclima ReBorn Terry Pullover

Test av Aclima ReBorn Terry Pullover

Vellykket ninjagenser

Aclimas hettegenser med integrert hals er både et artig og varmt bekjentskap.

Publisert

Her i huset har Aclimas hettegenser i ullfrotté fått kallenavnet «pappas ninjagenser», en tross alt ganske treffende beskrivelse for en mørkegrå genser med hette og integrert hals. «Tøysete moteplagg,» tenker du kanskje. Men les litt videre.

Genseren inngår i produsentens «ReBorn»-serie, der avkapp fra produksjonen rives opp og spinnes til nye fibre. Derfor vant også genseren bransjeprisen Scandinavian Outdoor Award i kategorien bærekraft. Noe har kanskje også sett plagget i flittig bruk av Bengt Are Barstad, som har som mål å leve 2000 dager utendørs.

Gjenvinning

Bildet viser hettegenseren ReBorn Terry Pullover i ullfrotte fra Aclima.
Den har et visst «ninjapreg», hettegenseren fra Aclima med integrert hals. Har du først blitt vant det til, er det både praktisk og deilig i bruk.

Ullfrotteen består av 63 prosent gjenvunnet ull, resten av polyester og polyamid. Rein ull har sine fordeler, men slitestyrke er ikke en av dem. Blandingsforholdet her gir både god «ullfølelse» og god slitestyrke. Om du ikke er noen stor tilhenger av hals, er det best å velge et annet mellomplagg, for her er den både integrert og ekstra høy. 

Personlig synes jeg det er helt topp, ikke minst i kombinasjon med den lune hetta. Funfact: ifølge historiebøkene, dukket hettegenseren for første gang opp på 1930-tallet for å bekle kalde arbeidere i New Yorks lagerbygg. Sånn sett er det mulig å argumentere for at Aclima er nærmere plaggets opprinnelige funksjon enn alskens motevarianter.

Myk og varm

Som klassisk hettegenser, byr ReBorn Terry Pullover også på en magelomme, som kan lukkes med glidelås på hver sin side. Genseren har en løs og ledig passform, med strammemulighet nederst på hver side.

Stoffet er mykt og behagelig, både på innsiden og utsiden. Med børstede fibre «fanger» den godt med isolerende luft. Som mellomplagg under ei skalljakke blir det fort i varmeste laget ved høy aktivitet. Ha den heller i sekken til pausene, eller som ytterste lag ved rolig og moderat aktivitet.

Aclima ReBorn Terry Pullover

Hettegenser i resirkulert ullfrotté med integrert hals.

Vekt: 620 gram (størrelse M)

Størrelse: XS-XXXL (unisex)

Farge: Mørk grå melange

Pris: kr 1999,-

Leverandør: Aclima, aclima.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Særegen design
  • Høy integrert hals

Minus

  • Ikke noe vesentlig
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS