Annonse

Test av Aclima WoolShell pants og jacket

Test av Aclima WoolSheel pants og jacket.

Allsidig og godt fra Aclima

Mellomlag eller ytterplagg? Koseklær eller jaktdress? Med Aclima WoolShell pants og jacket trenger du ikke å velge.

Publisert

Konseptet virker unektelig interessant. En svært lydsvak jaktdress du også kan bruke som mellomlag når gradestokken kryper nedover, samt som koseklær på hytta eller i teltet etter endt jaktdag. 

Men fungerer det i praksis uten at du enten svetter i hjel ved moderat aktivitet eller har særs kort levetid på plaggene?

Ull og litt til

Som kjent har ulla mange gode egenskaper, slitestyrke er dog ikke den fremste. Når tanken er å lage plagg som også skal kunne fungere som ytterplagg, er det ikke unaturlig at andre stoffer må inn i miksen.

WoolShell er leverandørens egen betegnelse på en serie klær som er produsert med børstet merinoull på innsiden, og en utside laget av polyester og elastan. Sistnevnte gir henholdsvis slitestyrke og stretch i plaggene, da fibrene kan strekkes flere ganger sin egen lengde.

Ulempen er at både polyester og elastan lages av råolje, og slik «ødelegger» for et godt naturprodukt. Men at produktene er slitesterke, levner ett års bruk liten tvil om. Jakka består av 54 prosent ull, 42 prosent polyester og resten elastan. Buksa er så å si en ullbukse, med bare 4 prosent elastan.

Forseggjort

Personlig er jeg ikke veldig glad i tommelhull, men med WoolShell jacket har leverandøren vært lur nok til å skråskjerme ermene. Her har flere andre klesprodusenter noe å lære. 

Test av Aclima WoolSheel jacket.

Slik blir bruken, og dermed funksjonen som pulsvarmer, helt naturlig. Jakka byr ellers på en brystlomme og to sidelommer, som begge lukkes med glidelås. Et lite hull i brystlomma for radioantenna, samt en passende hempe på skulderen, hadde likevel ikke vært å forakte.

Buksa har på sin side to vanlige sidelommer og to lommer på lårene. Den ene har en innerlomme som holder mobil, nøkler eller annet på plass. Det eneste jeg virkelig savner, er lufting på lårene.

For jakka er ikke det like viktig, da du lett regulerer temperaturen i front med glidelåsen.

Smyg i vei

Jeg opplever plaggene som ganske lydsvake, og anbefaler absolutt smygjegere å kjenne sin besøkelsestid. Dette er solide plagg som gjør jobben – både ytterst på kroppen og som mellomplagg. Husk bare at de ikke er vindtette eller vanntette. 

Førstnevnte bidrar til utlufting, sistnevnte løser du enkelt med å tre på skallbekledning på utsiden dersom du skal være ute i regnvær. I duggvått gress kan det være lurt med høye støvler eller gamasjer. Størrelsene kan være noe romslige, det kan være lurt å prøve i butikken før du handler.

Aclima WoolShell pants og jacket:

Lydsvak og slitesterk jakke og bukse i ull-, polyester- og elastanblanding. Kan også brukes som mellomplagg.

Vekt: 590 g (bukse) og 600 g (jakke) i størrelse L

Pris: kr 2099,- (bukse) og kr 2399,- (jakke)

Leverandør: Aclima AS, Aclima.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS