Annonse

Test av Bergans Rabot 365 Insulated Jacket

Minimalistisk mellomplagg

Mellomlagsjakka fra Bergans’ nye Rabot 365-serie, er komfortabelt og isolerer godt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Lette mellomlagsplagg tar liten plass i sekken, og gir svært god isolasjon i forhold til vekta. Den største ulempen med plagg som har såpass tynt stoff, er at glidelåsen kiler seg lettere. Det kan være plagsomt når man skal skifte i en fei til fjells. Denne jakka oppleves nokså tett og isolerer godt som ytterplagg i dager uten mye vind.

Bergans Rabot 365 har erstattet ullgenseren på hver eneste tur.
Bergans Rabot 365 har erstattet ullgenseren på hver eneste tur.

Ytterstoffet tåler lett nedbør, og tørker raskt i tørre omgivelser. Med det svarte fargen, går også lufttørking raskt når sola står på himmelen. Jakka erstattet sist vinter ullgenseren på hver eneste tur. Kort oppsummert isolerer den bedre, samt veier og tar mindre plass i sekken.

Når det er vindfullt og kaldt, passer den ypperlig som mellomlagsplagg under skalljakka. I mildere vær kan den fint brukes som enslig ytterplagg. Pusteevnen oppleves svært god. Stretch-partiet fra armhulen og ned, gjør ventilasjonen og bevegeligheten bedre. Mansjettene er svært behagelige, selv om de sitter ganske stramt, også fleecelaget i halspartiet oppleves mykt og behagelig mot huden.

Jakka har kun to lommer i front, hvilket også er tilstrekkelig på denne typen plagg. For å pirke litt, kunne kragen vært enda høyere og litt mer tettsittende. Da hadde man ikke hatt behov for en hals i tillegg. Dessuten kunne det vært kjekt om jakka hadde fått plass i sin egen lomme, ev. om det hadde medfulgt en pakkpose.

Jakka har uansett en kjekk (og slitesterk) knagg i nakken for oppheng. Rabot 365 er en svært komfortabel mellomlagsjakke, med bedre passform og utførelse enn skalljakka i samme serie.

Bergans Rabot 365 Insulated Jacket

PRODUKTFAKTA: Vind- og vanntett Pertex Quantum Eco-materiale (50 % resirkulert). Vattert med PrimaLoft Gold Insulation Cross-core. Sidepaneler i softshell-material med 4-veis stretch.

Komfortabelt, hurtigtørkende og fuktabsorberende materiale i nakken, på hakebeskyttelsen og innsiden av lommene. Har elastisk ermeavslutning og enhånds elastisk snorstramming.

To frontlommer, forlenget ryggparti, vattert frontklaff på innsiden, samt formsydd albueparti. Vekt: 480 g (str. L).

LEVERANDØR: Bergans Retail AS, tlf. 32 25 25 00, www.bergans.no
PRIS: kr 1799,-

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS