Test av Bergans Rabot 365 Insulated Jacket

Minimalistisk mellomplagg

Mellomlagsjakka fra Bergans’ nye Rabot 365-serie, er komfortabelt og isolerer godt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Lette mellomlagsplagg tar liten plass i sekken, og gir svært god isolasjon i forhold til vekta. Den største ulempen med plagg som har såpass tynt stoff, er at glidelåsen kiler seg lettere. Det kan være plagsomt når man skal skifte i en fei til fjells. Denne jakka oppleves nokså tett og isolerer godt som ytterplagg i dager uten mye vind.

Ytterstoffet tåler lett nedbør, og tørker raskt i tørre omgivelser. Med det svarte fargen, går også lufttørking raskt når sola står på himmelen. Jakka erstattet sist vinter ullgenseren på hver eneste tur. Kort oppsummert isolerer den bedre, samt veier og tar mindre plass i sekken.

Når det er vindfullt og kaldt, passer den ypperlig som mellomlagsplagg under skalljakka. I mildere vær kan den fint brukes som enslig ytterplagg. Pusteevnen oppleves svært god. Stretch-partiet fra armhulen og ned, gjør ventilasjonen og bevegeligheten bedre. Mansjettene er svært behagelige, selv om de sitter ganske stramt, også fleecelaget i halspartiet oppleves mykt og behagelig mot huden.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.