Annonse

Test av Cumulus Basic Down Pants

En fjærlett fornøyelse av en dunbukse

Cumulus leverer i toppklasse med sin lette og minimalistiske dunbukse Basic Down Pants.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Cumulus Basic Down Pants er en fjærlett fornøyelse som virkelig kommer til sin rett på hustrige dager
i fjellet. Den totale vekten på 185 gram (str M), kombinert med stor vilje til komprimering, gjør at den nesten umerkelig sklir nedi tursekken.

Videre er den fylt med 102 gram hydrofobisk gåsedun av meget høy kvalitet (fill power: 850 cuin). Hydrofobisk dun vil dessuten ha en større evne til å beholde spensten i fuktige omgivelser enn ubehandlet dun.

Den gode dunkvaliteten merkes godt når man drar buksa ut av kompresjonsposen, og man ser dunkamrene ekspandere i raskt tempo. Snittet er nokså kroppsnært med smale bein og høyt liv, som varmer godt oppover mage og rygg.

Detaljene er få og minimalistiske: Elastisk strikk rundt anklene og en justerbar strikk rundt livet. Ingen lommer, knapper, borrelås eller dilldall, her er det kun fokusert på varme og lav vekt. Man merker at det ligger omtanke og en plan bak denne buksa, og når kvaliteten er god blir den forsterket av enkelheten.

PRODUKTNAVN: Cumulus Basic Down Pants

PRODUKTFAKTA: Ultralett og minimalistisk dunbukse. Ytter- og innerstoff: Toray Airtastic (19 g/m2). Fyll: Polsk gåsedun (hydrofobisk). Vekt: 185 g (str. M). Fyllvekt: 102 g (str. M).

PRIS: 149 EUR (ca. 1660 NOK)

LEVERANDØR: Cumulus sine produkter er ikke tilgjengelige hos norske leverandører og
må bestilles direkte fra www.sleepingbag-cumulus.eu

Powered by Labrador CMS