Annonse

Test av kikkertsikte Apollo 4Xi 3-12x56

Test av kikkertsikte Apollo X4i HD 3-12x56 TB.

Firetrinns Apollo

Kikkertsikter med 4 ganger zoom bruker gjerne velprøvd teknologi som er rimeligere å produsere. Det kan gi gode optiske egenskaper selv i rimeligere prisklasser.

Publisert

Apollo 4Xi 3-12x56 er et kikkertsikte med enkle justeringer og mye optikk.

Forstørrelsesområdet mellom 3 og 12 ganger er anvendelig på det meste av jakt i Norge, og styrer også unna en separat parallaksejustering. Her skarpstilles bildet med diopterjusteringen på den romslige okularboksen. Optikken i siktet er klart, med bare minimal forvrengning i kanten.

Zoomringen har en hendig liten spore og yter passe motstand. Treffpunktjusteringen flytter kulehullene 1 cm på 100 meters hold for hvert klikk, som er lett å holde styr på.

Solid bygget

Retikkelet har tre grove stolper med et fint kors i midten. I senter sitter et fristilt rødpunkt som kan justeres i 11 nivåer. Det er uten batterisparing og må skrus av etter bruk.

Batterideksel og låseskruene for nullstilling av treffpunkt kan åpnes med en mynt, hvis du fremdeles har slikt i lomma. Siktet virker solid bygget, som også gjenspeiles i leverandørens 10 års garanti mot fabrikasjonsfeil. Et klart pluss med produktet er en svært utførlig bruksanvisning på godt norsk.

Godt kjøp

Det jeg liker best, er den særlig romslige øyeavstanden som sparer deg for ubehagelig nærkontakt med okularet. Apollo 4Xi ga likevel et stort og rent siktebilde under skyting.

Treffpunktinnstillingen er repeterbar, det vil si at trådkorset returnerer til samme punkt om du skrur samme antall klikk langt ut og tilbake igjen. Rødpunktet er ikke av de minste, men er lite og jevnt nok til å gi et godt definert siktepunkt.

Apollo 4Xi HD 3-12x56 er et kikkertsikte rettet mot praktisk jakt. Det store objektivet egner seg for jegeren som vil jakte helt inn i solnedgangen, uten å legge en hel månedslønn på bordet.

Apollo X4i HD 3-12x56 TB

Kikkertsikte med 4x Zoom, 3–12 forstørrelse og belyst 11 trinns retikkel nr. 4. 10 års garanti.

Rørdiameter: 30 mm

Objektivdiameter: 56 mm

Lengde: 370 mm

Vekt: 696 g

Treffpunktjustering: 1cm/100 m.

Batteri: CR 2032.

Synsfelt: 14–3 m/100m.

Lysgjennomgang: 90 %

Utgangspupille: 3,1-18,7 mm.

Øyeavstand: 98 mm

Pris: Kr 8390,-

Leverandør: Nordskog AS, nordskog.com

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS