Annonse

Test av Apollo X6i 2-12x50

Apollo X6i 2-12x50 er et egnet sikte for generell jakt, med en funksjonell kulebanekompensator på toppen.

Kikkertsikte for prisbevisste jegere

Kikkertsikter under varemerket Apollo er en nykommer. Vi har skutt med en av toppmodellene, som har 6 ganger zoom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Siktet har et ganske tradisjonelt oppsett, zoomområdet forstørrer 6 ganger fra 2 til 12. Med denne forholdsvis beskjedne toppforstørrelsen unngår man den litt forstyrrende parallaksejusteringen som samfokuserer trådkors og siktebildeee.

I stedet trekker det store zoomområdet ned til 2 gangers forstørrelse. Dette gir deg et sikte- bilde som er raskt å bruke på trange poster, og anledning til å skyte med begge øyne åpne for bedre oversikt over situasjonen.

Tydelige klikk

Siktet har en kulebanekompensator i høydejusteringstårnet, som ruver lite og er enkelt i bruk. I stedet for en hette, har tårnet fire markeringsringer for avstander fra 100 til 250 meter, og sperre ved nullpunktet for utilsiktet justering.

Et sympatisk trekk er at skalaen er satt innenfor edruelige nordiske jakthold. Husk at en slik kompensator må skytes inn på de aktuelle holdene fysisk, da variasjoner i utgangshastighet påvirker kulebanen.

Med treffpunktforandring på 1 cm per klikk på 100 meter, er det enklere å holde følge med de ulike avstandsmarkeringene i hodet.

Også sidejusteringen har en skala med nullstilling under hetta. Klikkene et tydelige og gir riktig utslag på skiva. Siktet er kapabelt til tette grupper, dersom rifla og skytteren vil.

Jevnt lys

Retikkelet har tre grove stolper og et tynt kors i midten, kalt tysk nr. 4. Det har et rødt, opplyst siktepunkt som er justerbart i 11 nivåer. Prikken er ikke av de minste, men gir et jevnt lys. Det har ingen batterisparefunksjon, så her er det viktig å huske å skru av lyset etter bruk.

Apollo kommer med enkle linsebeskyttere, men objektivet er gjenget innvendig for montering av kvalitetsdeksler som importørens egen Tenebræx-serie.

Optikken fungerer greit som jaktsikte. Det har relativt liten forvrengning mot kantene. I motlys gir retikkelet noen reflekser, og det er en viss fargeforvrengning mot mørke objekter.

Likevel er Apollo X6i 2-12x50 et sikte med det «riktige» oppsettet for ulik jakt, og med en prislapp under ti tusen er det er godt alternativ for den prisbevisste jeger.

Apollo X6i HD 2-12x50 TB Tysk #4 Zero Stop

Kikkertsikte med 6 ganger zoom, 2–12 ganger forstørrelse. Belyst retikkel, tysk nr. 4, rød farge med 11 nivå, batteri CR 2032.

Vekt: 670 g Rørdiameter: 30 mm

Objektivdiameter: 50 mm

Lengde: 355 mm

Øyeavstand: 96 mm

Synsfelt: 20 m - 3,5 m på 100 meter

Utgangspupill: 4,2 mm - 25 mm

Justeringsintervall høyde/side: 63 cm/100 m

Treffpunktjustering: 1cm/100m Pris: kr 9890,-

Leverandør: Nordskog AS, nordskog.com

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS