Annonse

Test av Gerber Exo knivsett

Test av knivsettet Gerber Exo.

Perfekt for villreinjegeren

Gerber EXO er et lettvekts knivsett for jegere som vil pine vekta på utstyret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

I rekken av nye innovative kniver fra Gerber, har vi kommet til et hendig sett som inkluderer to ulike jaktkniver og en beinsag.

Det retter seg mot variert bruk til all jakt, men kanskje spesielt mot villreinjegere og andre som ønsker lett utstyr.

Merk at de ulike verktøyene også kan kjøpes separat. Alt er laget over samme lest, med fulltange skjelettkonstruksjon i skaftet, og blad i matt «stonewash»-utseende i 7cr stål. Dette gir et solid verktøy, som også er usedvanlig lett.

Funker i felt

Den minste kniven kalles «Caper». Med en vekt på 51 gram er det en super kniv å ha i topplokket på jaktsekken. Vi har med hell brukt den til både utvomming av storvilt, spretting av skinnet på beina, filetering av brystkjøtt på fuglevilt og finpartering i felt.

Breddetest: Lette diamantbryner du kan ta med i felt

Den største kniven kalles «Drop point». Vekta er på 74 gram, og formen gjør den svært godt egnet til grovflåing av større vilt som rådyr, rein og hjort. Den duger også til grovpartering i felt.

Den lille beinsaga, også den på kun 74 gram, er brukt både til åpning av bryst og saging av nakke på reinsdyr. Det korte bladet gjør at du må påregne litt tid for å komme igjennom, men det funker, og du parer kniveggen. Med den lave vekta, kvier man seg heller ikke for å stappe den i sekken.

Godt grep

Stålet i knivene vitner om svært god kvalitet, med skarp og holdbar egg. Vi har skjerpet eggen med diamantbryne under feltbruk, noe som har gitt et godt og varig resultat. Skaftene er i minimalistisk utførelse for å holde vekta nede.

Stortest: Hva er den beste allround jaktkniven?

De gir likevel overraskende sikkert og godt grep. Utstyret sitter godt i slirene, som er laget av et lettvekts hardplastmateriale. De kan festes i beltet, og har i tillegg fire knapper for sammenkob- ling. Da sitter slirene fast som en enhet, og er enkle å holde rede på.

For jegere som er vant til å bruke bukåpner under slakteprosessen, er det et savn at dette ikke tilbys som et tilleggsprodukt. Det ville tross alt ikke økt totalvekta mer enn snaut 50 gram.

Den minste kniven gjør en god nok jobb for dem som er vant til å bruke kniv, men en bukåpner til utvomming og spretting av skinn ville gjort settet tilnærmet komplett.

Gerber EXO

Jaktknivsett til storviltjakt. Inneholder to kniver og beinsag. Fås i fargene oransje og svart.
Vekt: 325 g inkludert slirer.
Lengde: Caper 18,6 cm (51 g), Drop point 21,7cm (74 g) og Saw 17,2 cm (74 g).

Pris: kr 1337,- (429,- til 479,- per kniv)

Leverandør: Gerber Gear, Fiskars Group

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS