Test av klistrelapper til kjøttmerking
Proff kjøttmerking
Disse klistrelappene hjelper deg å holde orden i fryseren etter jakta.
Vi som høster av naturens overskudd, har tilgang på verdens fineste råvarer. Da er det om å gjøre å unngå at rådyrsteika eller orrhanen går i glemmeboka, for bare å dukke opp igjen nederst i fryseboksen som et mystisk minne fra fortiden.
God merking er alfa og omega, og her kommer disse klistrelappene til sin rett.
Kryss i vei
Først kjøper du klistrelapper etter art, samt en vannfast tusj, og da gjenstår bare viltet. Etter endt mørning og partering, er det bare å klistre i vei.
For storvilt kommer lappene med ferdige avkryssningdeler for de ulike kjøttstykkene som, biff, steik, grytekjøtt og lignende. Du kan også krysse av for kjønn/alder, samt påføre vekt og pakkedato. For fuglevilt, handler det mer om å skille mellom ungfugl og voksen fugl, og kjønn eller art.
Sitter godt
Etter to år har jeg til gode å oppleve at klistrelappene har falt av i fryseren. Det ser også unektelig mer proft ut å hente fram en pakke med vakuumpakket kjøtt med tydelig merking i ganske fin design.
PS: Leverandøren selger også mindre, ferdiglagde lapper (f.eks. «Rådyr indrefilet») om du heller ønsker å bruke slike. Disse har vi dog ikke testet.