Annonse

Test av Kite Optics Lynx HD 10x30 kikkert

Kite Optics Lynx HD 10x30
Test av Kite Optics Lynx HD 10x30

Lett jaktkikkert

Kite Optics lettvekter er langt fra perfekt, men den lave vekta og god optikk gjør den til et godt valg for fjelljegere som er opptatt av pris og vekt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Kikkerten er god å holde på grunn av sine slanke kikkertrør og forholdsvis høyt plassert forbindelsesbro. Dette gir plass til tre fingre rundt hvert rør.

Fokusringen er riktig plassert ved pekefingeren. Den er bred og har et nesten klebrig gummibelegg, som gir god kontroll for pekefingeren. Fokusringen utviklet etter hvert et ørlite gummipip ved bruk.

Fyldige øyeringer i samme gummikvalitet gjør det lett å hvile øyebrynene på kikkerten. For den som bruker briller er ringene justerbare ned til 15 mm øyeavstand. 

Bildet har god skarphet og kontrast. Det er en antydning til forvrengning i kantene av bildet, men det er slett ikke uklart. Det vide synsfeltet gir et klart inntrykk i det meste av billedflaten. 

Selv under lengre økter ga kikkerten lite stress i øynene, noe som er en forutsetning for en god kikkert.

Om en skal sette fingeren på noe, er det at kikkerten ikke er veldig fast i justeringene, slik at den må stilles inn på nytt for hver kikk. Nærgrensen er svært kort, men det er av mindre betydning på en jaktkikkert.

Det er når det kommer til vekt at denne kikkerten virkelig utmerker seg. De lette byggematerialene, kombinert med god optikk veier godt under halvkiloet. Det gjør den til et godt valg for den prisbevisste fjelljegeren.

Kite Optics Lynx HD 10x30

Lett jaktkikkert i mellomsjiktet. Kikkerten leveres med reim og bæreveske.

Objektiv: 10 ganger forstørrelse, 30 mm lysåpning på objektivet.

Lengde: 12 cm.

Materialer: Øyekopper i gummiarmert aluminium, kikkertkroppen er laget i glassfiberarmert polykarbonat. De svarte rørene har et forholdsvis tynt og hardt gummibelegg. Vanntett, nitrogenfylt og med 30 års garanti mot fabrikasjonsfeil. Vannavvisende coating på linsene.

Synsfeltet: 12 meter på 100 meters hold.

Nærgrense: 1,3 meter.

Vekt: 465 gram.

Pris: kr 6990,-

Leverandør: Browning Norge AS, www.browning.no

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS