Annonse

Jaktskyting:

Ikke for sent å melde seg på NM Nordisk jaktskyting

NM-komiteen i Gjerstad JFF ønsker velkommen, her representert med komiteleder Per Jørgen Eskeland (t.v) og Jarle Heiland.

Den andre helga i juni avholdes NM i Nordisk jaktskyting i Gjerstad. Vinneren blir ikke bare norgesmester, men kan også stikke av med årets kongepokal.

Nordisk jaktskyting krever ferdigheter med både rifle og hagle, og er av mange jaktskyttere ansett som den kanskje gjeveste displinen å bli norgesmester i. Samtidig er det også en skytegren for bredden, der alle deltakere får prøvd seg på et variert skyteprogram.

I år er det Gjerstad JFF som er vertskap for mesterskapet ,som avholdes på Solem skytebane i Gjerstad i tidsrommet 6.-9.juni.

Nordisk jaktskyting

Skyting med hagle og rifle fordelt på to haglegrener og to riflegrener. 

De to haglegrenene, er leirduesti og jegertrap. I begge øvelsene skytes det mot 25 leirduer. 

De to riflegrenene, er skyting på rådyrfigur (stillestående) og på løpende elg. I begge grenene skytes det 10 skudd, og avstanden er 100 meter.

– Påmeldingen er åpen ut mai, så her er det fremdeles muligheter til å bli med i kampen om kongepokal og medaljer, forteller leder i NM-komiteen Per Jørgen Eskeland.

Han kan også opplyse om at det er nedlagt et stort arbeid for å gi tilreisende skyttere en god opplevelse på et topp moderne skyteanlegg. 

– Viktig landslagsuttak

Fagrådgiver i NJFF, Vidar Nilsen legger til at NM også er den viktigste konkurransen for uttak av landslaget som skal kjempe om medaljer i Herning i Danmark første helga i august. ­

– I den sammenheng er Norge tittelforsvarer etter fjorårets seier på hjemmebane, og den tittelen er det selvsagt et mål å beholde, sier han.

Klikk her for å melde deg på NM Nordisk jaktskyting. Powered by Labrador CMS