Annonse

Jaktskyting:

Dette er årets beste jaktskyttere!

Leander Rosvoldaune (til venstre) ble årets sterkeste juniorskytter, det hele ble avgjort på oppløpet under NM elg. Sindre Bråten Skoglund (til høyre) kunne feire nok en tittel som Årets jaktskytter etter å ha lagt et solid grunnlag tidlig i sesongen.
Leander Rosvoldaune (til venstre) ble årets sterkeste juniorskytter, det hele ble avgjort på oppløpet under NM elg. Sindre Bråten Skoglund (til høyre) kunne feire nok en tittel som Årets jaktskytter etter å ha lagt et solid grunnlag tidlig i sesongen.

Med NM-gull både i nordisk jaktskyting og jegertrap, var kampen om å bli Årets jaktskytter på seniorsiden langt på vei avgjort før siste mesterskap. Blant juniorene ble det spenning til siste slutt.

Fagkonsulent Vidar Nilsen i NJFF rapporterer for Jakt & Fiske.

I fjor tok Sindre Bråten Skoglund en solid seier i konkurransen, med NM-sølv i Nordisk jaktskyting og leirduesti, samt gull i elgskyting. 

Det er en prestasjon som er vanskelig å gjenta, men Skoglund startet like godt årets sesong med å ta gull i NM nordisk jaktskyting på Oppdal i juni, og viste med det at han var i storform også i år.

I NM leirduesti, hvor han tok sølv i fjor, ble det ikke noe toppresultat, men det ble det derimot på NM-jegertrap hvor Skoglund gikk helt til topps og sikret seg gullet.

Nærmest avgjort

Med to NM-gull i bagasjen var kampen om å bli Årets jaktskytter 2023 i realiteten avgjort før siste mesterskap, som var NM elg. Skoglund skjøt seg til finaleplass og et godt resultat også i elgskyting, men resultatet var uten betydning for å gå seirende ut i konkurransen om å bli Årets jaktskytter 2023.

– Det har alltid vært en liten drøm å ta gullet i NM-jegertrap, sa Skoglund da han ble bedt om å peke ut årets høydepunkt. Det ble også medaljen som sikret ham nok en seier i konkurransen om å bli den beste av de beste blant jaktskytterne.

Årets juniorskytter

I juniorklassen ble det tidlig klart at det ville bli kamp til døra om årets jaktskyttertittel. Før NM elg hadde

Eivind Mathias Eskeland fra Gjerstad, med sølv i både jaktfelt og nordisk jaktskyting, ett poengs ledelse på Leander Rosvoldaune fra Leksvik JFF, som hadde gull i nordisk jaktskyting og en fjerdeplass på jaktfelt som sine beste resultater.

Thriller

Både Eskeland og Rosvoldaune er habile elgskyttere, og det var duket for en thriller, hvor resultatet i finalen i NM elg ville avgjøre hvem som ble året beste juniorskytter. Rosvoldaune lå et lite hakk foran Eskeland inn i finalen, og med strålende skyting sikret han seg en bronsemedalje, med Eskeland hakk i hæl på femteplass.

Med det resultatet gikk Rosvoldaune forbi Eskeland med minste mulige margin – ett poeng, og sikret seg tittelen Årets Jaktskytter junior 2023.

I fjor havnet Rosvoldaune på den litt sure andreplassen i kampen om jaktskyttertittelen, men i år var det endelig Leksvik-skytteren sin tur til å ha marginene på sin side.

– Jeg skal ikke nekte for at det har vært et mål, og det er selvsagt kjempeartig å lykkes, sa en storfornøyd Rosvoldaune til Jakt og Fiske da tittelen var i boks.

Powered by Labrador CMS