Annonse

Test av DeerHunter Explore jaktdress

Dansk på norsk

DeerHunter Explore er en rimelig, danskutviklet jaktdress for den ikke altfor kravstore jegeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

DeerHunter Explore utstråler et snev at «fasan på egen tomt» i farge og fasong. Dressen er utstyrt med membran, som ligger i sjiktet mellom ytter- og innerstoffet.

Tatt i betraktning at vannsøylen på membranen ikke er på mer enn 5000 mmH2O, har den gjort en akseptabel jobb med å holde vannet ute på regnværsdager. Pusteevne (MVTR) er ikke oppgitt, men dressen oppleves omtrent akkurat like klam som det meste annet av polyesterbasert membranbekledning – og «puster» antakelig like mye som Elvis.

Ytterstoffet er børstet, mykt og så støysvakt som plast kan være.

Null hull

Deer Hunter-jakken har rikelig med lommer. Noen av lommene lover dog litt mer enn de kan holde. Radiolommen er f.eks. uten hull til antenne eller mikrofon, men har bare en gummiring på utsiden av lommen, som ikke kan brukes til noe som helst.

Test: Alaska Apex APS

Jakken har ellers stikklommer på siden, napoleonslomme, radiolomme og innerlomme, så her er rikelig med muligheter til å rote bort snus og bilnøkler. Lommene på brystet har etter mitt syn en litt uhensiktsmessig, avsmalnende fasong, som gjør det plundrete å få tak i ting og tang.

Flere hull

Fôret på samtlige lommer er av dårlig kvalitet, her gikk det skuffende fort hull. Jakken har høy krave, solid YKK-glidelås i front og knappejustering i ermene. Fint å slippe bråkete borrelås, men det gir samtidig litt mindre justeringsmuligheter.

Det er også en viltlomme på ryggen. Den har ikke tapede sømmer, så det anbefales ikke å legge «grundig skutt» vilt i den. Jakken har lange armer og romslig snitt, så du kan både montere våpen (og kaste flue) uten at ermene kryper opp til albuene.

Les også: Er turklærne dine en belastning for miljøet?

Billig og …

Foruten samme type membran som jakka, har buksa har høy rygg, borrelåsjustering i ankler, stikklommer, en lårlomme og en baklomme. Lommene i buksa har også stoff av dårlig kvalitet, etter ti dagers bruk havnet bilnøklene i buksefôret ved anklene, og måtte reddes ut med kniv.

Buksa har ellers god passform, og oppleves behagelig i bruk i enhver situasjon hvor det føles naturlig å bruke bukser.

DeerHunter gir deg en grei jaktdress for en billig penge. Lommene røyk fort, spørsmålet er hvor lenge resten av dressen varer.

DeerHunter Explore

Fôret jaktdress i 100 % polyester. Deer-Tex Performance Shell-membran. Vannsøyle: 5000 mmH2O. Klassisk snitt. Børstet og lydsvakt ytterstoff. YKK- glidelåse i front. Vekt str. L: Jakkte860 g, bukse: 580 g.

PRIS: kr 2130,- (bukse: kr 995,- jakke: kr 1135,-)

LEVERANDØR:

KARAKTER: 3

Powered by Labrador CMS