Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
24. juni 2022

De neste to årene blir jaktstart for villrein på Hardangervidda sør for riksveg 7 den 15. august. Ordinær jaktstart er egentlig fem dager senere, 20. august. 

Også elg- og hjortejegere kan starte jakta 15. august i kommunene Eidfjord, Ulvik, Aurland, Lærdal, Årdal, Ullensvang, Voss, Hemsedal, Ål, Hol, Gol, Nesbyen, Rollag, Nore og Uvdal, Sør-Aurdal, Nord-Aurdal, Vestre Slidre, Vang, Vinje, Tinn, Bykle og Suldal. 

Endringen for reinsjakta gjelder de to neste årene, mens tidligere start for elg- og hjortejakt gjelder til og med jaktåret 2024/2025.


Sekretær Svein Erik Lund i Hardangervidda villreinutval er også tydelig i sin tale: 
– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges.


Miljødirektoratet skriver selv at høringssvarene viser at det er delte meninger om utvidet jakttid, spesielt for elg og hjort. Jakt og Fiske omtalte forslaget om tidligere jaktstart da det var ute på høring. 

Les også: Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Siste fra Jakt

De norske damene skjøt som vanlig strålende. Råest var Tonje Fuglås Kvendbø, her flankert Siv Eriksen (t.v) og Siri Marlen Hemstad. Foto: Vidar Nilsen
Jaktskyting:

Finsk dominans i nordisk

Det ble finsk dominans på hjemmebane både individuelt og i lagkonkurransen under det nordiske mesterskapet i jaktskyting. I dameklassen var det derimot Norge som regjerte, anført av Tonje Fuglås Kvendbø.
Vi har samlet våre beste tips for at du skal lykkes på bukkejakta. Foto: Simon Åsheim
Bukkejakt:

Alt du må vite om bukkejakt

Kribler det i kroppen før årets bukkejakt? Vi har samlet våre beste råd for å hjelpe deg å felle råbukken.
Du har større sjanse for å treffe når det gjelder om du trener regelmessig på skytebanen. Jegertrap er et utmerket skyteprogram for alle som jakter med stående fuglehund. Foto: Torgeir W. Skancke
Hagleskyting:

Slik bør du trene før jakta

Før jakta er det lurt å trene mer enn bikkja og bakbeina. Vi hjelper deg å velge riktig skyteprogram for din jakt.

På forsiden nå