Strekk sesongen i Sverige 

Har du fortsatt jaktlyst nå på nyåret? Rett blikket mot øst! Svenskene har blant annet jakt på en raskt økende dåhjortbestand utover vinteren.  
08. februar 2022

Vi er nede i lav smyging, etterfulgt av stopp og ned i knestående. Knut Arne Gjems har sett en bevegelse ute på venstre flanke. Det er alltid NJFF-lederen, med permanent jaktfeber, som ser dyrene først.  

En gruppe dåhjort glir fram i den tette granskogen, hunndyr, spissbukker – vår mann peiler seg inn en kalv. Kalvene kjennetegnes av sine «runde» hoder, men er ellers vanskelig å skille ifra ungdyr. 

Tidlig vår og viltrikt  

Hjorteviltet står i ro  

På lett fot  

Dåhjort  

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå