– Jaktkortet utgjør en liten del av totalen jegerne betaler for å jakte, sier daglig leder i Trysil Fellesforening, Dag Arne Berget. Foto: Privat

– Liten del av totalkostnaden

Drøyt 43 000 jegere dro til fjells med rype i blikket sist høst, i det som regnes som den store folkejakta. Jaktkortet utgjør en liten del av utgiftene for rypejegeren, og er rimelig.
03. mai 2021
Faste småviltjegerne i Trysil kjøper kort hvert år, uansett vilttetthet.

Lengst i nord opplyser utmarksleder Einar Asbjørnsen i Finnmarkseiendommen (FeFo) at prisene reguleres etter konsumprisindeksen, med mindre styret gjør endringer i prisene med særskilte vedtak.

I 2010 kostet et dagskort i såkalt “tilreisende kommune” 160 kroner, mens prisen ti år seinere var steget til 315 kroner. For finnmarkinger som jaktet i hjemstedskommunen, kostet et sesongkort 115 kroner i 2010 og 355 kroner i 2020.

Store forskjeller

Knapphetsgode

Trofaste kunder  

Les også:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Rødlista:

Villrein inn - rypa ut

Artsdatabanken har mottatt innspill til oppdatert rødliste.

Håp om å utrydde skrantesjuken - her er anbefalingen

Høyt bukkeuttak og generell bestandsreduksjon er blant tiltakene Miljødirektoratet og Mattilsynet foreslår for å bekjempe skrantesjuke blant villrein på Hardangervidda.

Stadig flere kvinner er jegere

Andelen kvinner i jegerregisteret har økt jevnt og trutt. Ved utgangen av jaktåret 2020/2021 var den nesten dobbelt så høy som for 20 år siden.

På forsiden nå