Andreas Odden fra Folldal med sin flotte Knutshø-bukk, målt til 991,3 poeng, som er rekordgeviret i Knutshø villreinområde.

Kampen om gevirtronen

Bukkene i Knutshø villreinområde puster Forollhogna i nakken som produsent av de største villreingevirene. Men reinen har endret atferd, og har gjort jakta mer krevende.
31. mars 2021
«Det er en kjensgjerning at det har blitt langt mellom gevir som passerer 1000 poeng i Forollhogna.»

Forollhogna villreinområde har siden 1970-tallet vært kjent som leverandør av våre største villreingevir. Kikker du på «Topp 50 lista» til Norges Jeger- og Fiskerforbund, kan Forollhogna smykke seg med 37 av de 50 største gevirene på adelskalenderen.

Bortsett fra norgesrekorden (1080,1 poeng, felt av Kåre Simahaug i Ottadalen, 1967), er de ni neste på lista alle skutt i Forollhogna. Som om ikke det var nok; dette villreinområdet i Nord-Østerdalen kan slå i bordet med 28 av de 37 gevirene som er over magiske 1000 poeng!

Storbukkene er der

– Lav bukkekvote

Kalvefelling verdsatt

Knutshø – et førstevalg

Endret atferd

Typiske forskjeller

Krevende vurdering

Gode mødre 

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Bekjempelsen av skrantesyke:

Anbefaler ikke statlig felling på Hardangervidda i vinter

Etter en samlet vurdering mener Mattilsynet og Miljødirektoratet at det ikke er tilrådelig å gjennomføre ekstraordinære uttak av villrein vinteren 2022. Klokt, mener NJFF.

Utenlandske jegere melder ikke fra om jaktresultater

Norske myndigheter har ingen oversikt over hvilke arter utenlandske jegere jakter på, eller hvor mange dyr som felles.

Grunneiere vurderer jaktnekt på Hardangervidda

Grunneiere og rettighetshavere på Hardangervidda vurderer å boikotte jakten dersom myndighetene bestemmer seg for utskyting av villreinstammen.

På forsiden nå