Andreas Odden fra Folldal med sin flotte Knutshø-bukk, målt til 991,3 poeng, som er rekordgeviret i Knutshø villreinområde.

Kampen om gevirtronen

Bukkene i Knutshø villreinområde puster Forollhogna i nakken som produsent av de største villreingevirene. Men reinen har endret atferd, og har gjort jakta mer krevende.
31. mars 2021
«Det er en kjensgjerning at det har blitt langt mellom gevir som passerer 1000 poeng i Forollhogna.»

Forollhogna villreinområde har siden 1970-tallet vært kjent som leverandør av våre største villreingevir. Kikker du på «Topp 50 lista» til Norges Jeger- og Fiskerforbund, kan Forollhogna smykke seg med 37 av de 50 største gevirene på adelskalenderen.

Bortsett fra norgesrekorden (1080,1 poeng, felt av Kåre Simahaug i Ottadalen, 1967), er de ni neste på lista alle skutt i Forollhogna. Som om ikke det var nok; dette villreinområdet i Nord-Østerdalen kan slå i bordet med 28 av de 37 gevirene som er over magiske 1000 poeng!

Storbukkene er der

– Lav bukkekvote

Kalvefelling verdsatt

Knutshø – et førstevalg

Endret atferd

Typiske forskjeller

Krevende vurdering

Gode mødre 

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Stadig flere kvinner er jegere

Andelen kvinner i jegerregisteret har økt jevnt og trutt. Ved utgangen av jaktåret 2020/2021 var den nesten dobbelt så høy som for 20 år siden.

Staten frifunnet i Høyesterett i ulvesøksmålet fra WWF

Høyesterett mener tre vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen var gyldige. Staten frifinnes i søksmålet fra WWF, som vant delvis fram i lagmannsretten.

Elgjakta økte – rekordmange hjort felt

Hjortene levde farlig i jaktåret 2020/21. Totalt ble det felt 50.100 hjorter, noe som er rekordnotering. Elgjakta hadde økt utbytte for første gang på mange år.

På forsiden nå