En elgokse dør av gode treff i hjerte/lungeregionen med all lovlig storviltammunisjon. Foto: Torgeir W. Skancke

Hvilket kaliber du velger er ikke viktigst for å felle elgen

Det menes mye om kuler og kaliber til elgjakt. Statistikken viser at valget du gjør har marginal betydning. Det er andre faktorer som er langt viktigere for suksess.
14. november 2018

Den jevne elgjeger har en tendens til å vie kula mye oppmerksomhet, enten det dreier seg om hvilket kaliber som er «best», hvilken kulekonstruksjon som duger eller hvilket materiale som skal til.

De gamle diskusjonene går stadig i reprise; om 6,5 millimeter holder, om det skal være magnumkaliber, grove og tunge kuler eller lette og raske kuler. Felles for diskusjonene er at det reises mange spørsmål, men få klare svar.

Gjennomskyting eller kula i skinnet?

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

På forsiden nå