Den jevne elgjeger har større muligheter for å få se okser av dette kaliberet i dag enn for 20 år siden. FOTO: TORBJØRN MARTINSEN

Så raskt vokser elgens gevir

Ved siden av å stå høyt i kurs som jaktobjekt, er det godt dokumentert at storoksene også har en svært en viktig biologisk funksjon. Men hvilke forutsetninger må ligge til grunn for at en oksekalv skal bli helt konge? Og hvor lang tid tar det?
Torsdag, 27. september 2018 - 14:44

Denne artikkelen sto på trykk første gang i Jakt & Fiske #10, 2017.

De største og mest ruvende elgoksene har alltid fascinert oss jegere. Men de fyller også en viktig biologisk funksjon ut over å være en motivasjonsfaktor i jakta. De bidrar til å sikre sunne og sterke bestander, god reproduksjon og kjønnssammensetning i en elgstamme. Er storoksene få eller fraværende, ser man ofte at kuene bruker lengre tid på å komme i brunst.

Fra pigger til fjøler i en fei

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

På forsiden nå