Annonse

Test av Ly hundesovepose

Lun pose for kalde hunder

Ly hundesovepose fra Non-stop dogwear gjør ikke skam på navnet, men du bør fortsatt ha et varmedekken i bakhånd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det er lurt å sørge for at de firbeinte får best mulig hvile mellom øktene. Et dekken vil som regel gjøre god nytte. På sure dager og kalde netter kan det likevel være behov for litt ekstra varme, ikke minst for litt korthårede eller tynpelsede hunder. Non-stop dogwears Ly hundesovepose er i så måte et aktuelt alternativ.

Godt isolert

Posen har to deler som kobles sammen med en kraftig glidelås. Overdelen er isolert med syntetisk isolasjonsmateriale og kledd i vannavvisende ripstop med en vannsøyle på 5.000 mm. Denne delen har egen åpning med glidelås, slik at hunden kan stikke ut hodet. Underdelen består av et tykkere isolasjonslag – i tillegg til fleece. Utvendig har bunnen tettvevd nylon, med en vannsøyle på 8.000 mm.

Fleksibel

Vår firbeinte hovedtester (en korthåret vorstehertispe) har trivdes godt i posen, ikke minst i pauser på seinhøsten og vinteren. Det er ingen tvil om at en isolerende «poseløsning» reduserer varmetapet betraktelig. Tidlig i jakta holder det gjerne med et lett varmedekken, men for litt ekstra komfort, har vi også brukt underdelen av soveposen som liggematte. En nyttig og fleksible løsning. Når det kommer til små detaljer, savner vi en liten hempe til tørking.

Overnatting

Bruk av sovepose til hund krever ofte litt tilvenning. Men selv en hund som er vant til å ligge i pose har behov for å reise seg av og til. En utfordring er at den da kan presse seg delvis ut av posen. Det kan gi glidelåsen hard medfart, samtidig som hunden bli mer eller mindre utildekket når den legger seg ned igjen. På dagtid er det enkelt å hjelpe hunden på plass, men på overnattingsturer i telt eller under stjernene, kan det fort føre til at hunden får en kald natt – om du ikke våkner. En ekstra romslig pose vil trolig hjelpe, men da må man ta med i betraktningen at det blir mer volum som skal varmes opp, i tillegg til litt høyere vekt.

Soveposen erstatter ikke et godt dekken, men kan være et godt og nyttig supplement for den som er mye ute i all slags vær.

Ly hundesovepose

PRODUKTFAKTA: Fôret hundesovepose med yttermateriale i nylon. Vannsøyle overdel: 5000 mm. Vannsøyle underdel: 8000 mm. Glidelåsåpning til hode. Underdel kan frikobles. Vekt: 450 g i str M. Mål: 100x60 cm. Kommer med kompresjonstrekk.

PRIS: KR 1099,-

LEVERANDØR: Non-stop dogwear/ www.nonstopdogwear.com

Karakter: 4 av 6

Powered by Labrador CMS