I kraft av det du gir hunden av trygghet, oppmerksomhet, ros, jakt og vilt, blir du også den viktigste belønningen.

Slik lykkes du med positiv trening

Positiv trening, også kalt belønningsbasert metode, er noe annet enn å overøse hunden med godbiter og unngå korreksjon.
31. juli 2019
“Positiv forsterkning er et gode som vil øke sannsynligheten for at hunden gjentar den atferden vi ønsker”

Hundeklubber, raseklubber og private hundeinstruktører annonserer ofte metoden sin som positiv. «Vi trener positivt», kan vi lese nesten overalt der det skrives om hundeopplæring. Metoden skal gi raskere innlæring, høyere intensitet og bedre måloppnåelse enn andre dressurmetoder.

Mange som anvender belønningsbasert metode, mener at metoden innebærer å unngå korreksjoner, og i stedet la godbiter nærmest drysse uhemmet over hunden når den gjør riktig. Jo mer desto bedre.

“Det er avgjørende at hunden opplever deg som en ressurs”

Neste gang du ser annonsert at noen trener positivt, kan du huske på at dette er noe annet og mer enn å drysse godbiter og unngå korreksjon. Prøv deg fram med hvilken forsterkning hunden din setter høyest. Kanskje det er deg?

Liv Anine Imset driver oppdrett av jaktcocker under navnet Bannockfield, er dressurinstruktør (alle jakthundraser) og medforfatter i NJFFs nye jakthundbok, Dressur av jakthunder.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Hund

Lokale båndtvangsforskrifter:

Flere kommuner trosser hundeloven

– Det er lett å finne eksempler på at kommuner tar seg til rette langt utover det som var hundelovens intensjon. Flere vedtar egne båndtvangsforskrifter som klart er i strid med loven.

Vi kårer Norges beste jakthund

For 23. gang kårer Jakt & Fiske landets beste jakthund. De tre beste får premier fra Garmin til en verdi av drøyt 17 000 kroner.

Hund smittet av korona­virus i Hongkong – kjæledyr må i karantene

En hund har testet positivt på koronaviruset i Hongkong. Alle kjæledyr i Hongkong som tilhører smittede personer, må nå i karantene.

På forsiden nå