Annonse

Test av Gateway Woodwalker neoprenstøvler

Langt og smidig skaft holder deg tørr i blautmyra.

God gummikomfort

Gateway Woodwalker gjør ikke skam på navnet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Når det lakker og lir mot kaldere tider, kan det være godt å ha et par fôrede gummi/neoprenstøvler på lur.

Vår testmodell, Gateway Woodwalker, er utstyrt med 18 tommers skaft og 4 mm neopren. Øverst på baksiden av skaftet er det en kile med reimjustering, som gir gode tilpasningsmuligheter avhengig av leggtykkelse.

Opplevelsen av klamhet i fottøy vil variere fra person til person. Min erfaring er at disse neoprenstøvlene ikke skiller seg nevneverdig fra f.eks. lærstøvler med membran. Sokkene blir uansett litt klamme etter en dag i felt.

Dugelig såle

Sålene er det mest iøynefallende ved disse støvlene, de framstår nesten litt overdimensjonerte. Det oppleves imidlertid ikke slik på foten. Og for en demping og komfort!

Stortest: Dette er de beste jaktstøvlene

Sålene har et markant og friksjonsrikt mønster, som gir svært godt grep på vått og variert underlag. Gummiblandingen er relativt myk og man må nok regne med noe slitasje på mønsteret over tid.

Men slitasjen har på ingen måte vært oppsiktsvekkende gjennom testperioden på 14 måneder.

Temperatur

Vær oppmerksom på at en støvel som dette ikke byr på den samme stabiliteten som en jaktstøvel eller fjellstøvel. Selv om det vil variere hvor avhengig man er av ankelstøtte, er ikke dette førstevalget om du skal bære tungt og traske rundt i steinura.

Test: Crispi Kongsvoll Evo

Hva angår vekt, så ser de kanskje tunge ut, men med sine 900 g (pr. støvel str. 43 pr.) veier de ikke noe mer enn en gjennomsnittlig jaktstøvel.

Komforttemperaturen er oppgitt til -20 °C, men merk at dette er i aktivitet. Skal du sitte på post oppunder jul eller prøve fiskelykken på isen, bør du satse på en varmere modell.

Woodwalker er alt i alt et godt, langskafta og svært komfortabel alternativ i neoprensegmentet. Prisen er også overkommelig.

Den tykke og friksjonsrike sålen gir godt grep og god demping.

Gateway Woodwalker neoprenstøvler

Lange gummistøvel med fleksibelt neoprenskaft og støtdempende såle.

Vekt: 900 g (str. 43)
Skafthøyde: 18 tommer
Tykkelse: 4 mm
Komforttemperatur: -20 °C (i bevegelse)

Pris: kr 1499,-
Leverandør: NPG Brands A/S, npgbrands.dk

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS