Annonse

Test av SeaBird Discovery 430

Test av SeaBird Discovery.
SeaBird Discovery er et godt alternativ for deg som vil utforske kajakklivets gleder.

Lettpadlet kajakk for nybegynnere

Med SeaBird Discovery er det enkelt å utforske det våte elementet.

Publisert

Turkajakken for nybegynnere fra SeaBird, byr på litt ekstra stabilitet på bekostning av fart og lastekapasitet. Vi fikk låne to modeller tilpasset våre respektive vektklasser – henholdsvis under 60 kg og over 90 kg.

Lett og ledig

Discovery er en lett farkost, og lar seg buksere smidig opp og ned fra biltaket. Gode bærehåndtak har den også. I vannet oppleves kajakken lettpadlet. Det vippbare roret fungerer utmerket, og er solid og enkelt i bruk. Kombinert med justerbare fotpedaler, er det smidig å styre «skuta».

Lastekapasiteten på vel 140 kg føles tilstrekkelig, så lenge du ikke drar ut på nettopp ekspedisjoner. Kajakken fungerer fint til dorging og kastefiske, for sistnevnte kan dog svingradiusen være en noe begrensende faktor.

Når du er blitt dus med SeaBirden, er det heller ikke noe problem å jakte fra den.

Vonde lokk

Vi har noen ankepunkter på lokkene til oppbevaringsrommene foran og bak på kajakken. Disse er unødvendig vanskelig å lukke sammenlignet med andre kajakker vi har brukt tidligere. Det kan gå seg til med mer trening, men et enklere lokkesystem hadde ikke vært å forakte.

Smaken er som baken

Den letteste personen fant raskt ut av setet og innstillinger, og padlet i en god og effektiv stilling. Den tyngste testpadleren (undertegnede) ble derimot aldri helt bekvem, og opplevde sittestillingen som ubehagelig og slitsom i lengden, gjentatte forsøk på tilpasning til tross. 

Dette kan selvsagt være personavhengig, samtidig har jeg ikke opplevd dette som en utfordring på andre modeller.

Alt i alt er SeaBird Discovery en god turkajakk som duger til det meste. Men vi anbefaler at du tar en testtur eller to, for å finne ut om seter og justeringsmuligheter passer din kropp.

SeaBird Discovery 430

Plastkajakk produsert i HDPD polyetylen.

Lagringsrom både foran og bak, vippbart ror og justerbare fotpedaler, bærehåndtak foran og bak, bagasjestropper og polstret regulerbart sete.

Farger: rød, gul og lime

Mål: Lengde: 430 cm, bredde: 63 cm, dybde: 35 cm

Cockpitåpning: 82,5 x 42,5 cm

Vekt: 22 kg

Lastekapasitet: 140 kg Pris: kr 8990,-
Leverandør: SeaBird Designs, www.kajakk.net

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS