Annonse

NJFF Østfold:

Inviterer til villsvinmøte

Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) møter opp i Aremark når NJFF Østfold og samarbeidspartnere inviterer til møte om afrikansk svinepest.

Publisert Sist oppdatert

Er du bosatt i Østfold eller nysgjerrig på hvordan du bør forholde deg til forekomsten av afrikansk svinepest i Sverige – og hvilke konsekvenser det får for din jakt? Da bør du møte opp i Aremark mandag 23. oktober klokken 18.30.

 – Her i Østfold er vi på mange måter «førstelinje» i kontakt med villsvin fra Sverige. Derfor er det ekstra viktig at både jegere, bønder og andre som bruker naturen vet hvordan de skal forholde seg til smitten som er oppdaget i Sverige, sier regionsekretær Ole-Håkon Heier i NJFF Østfold.

Sammen med Østfold og Aremark Bondelag, samt Aremark JFF, inviterer han til informasjonsmøte om afrikansk svinepest og villsvin på Furulund førstkommende mandag.

Både landbruks- og matminister Geir Pollestad, Jarle Bergsjø fra Mattilsynet og forsker Carl Andreas Grøntvedt ved Veterinærinstituttet skal være til stede.

Også Bondelaget og flere representanter fra Norges Jeger- og Fiskerforbund skal holde innlegg.

– Villsvinjakta er populær i Østfold. Det er veldig bra at region- og lokallag er seg sitt ansvar bevisst og gjør en god jobb for å spre kunnskap til jegerne, sier viltkonsulent Olav Greivstad i NJFF.

Han er, sammen med informasjonssjef Espen Farstad, en av flere som skal bidra fra podiet på mandagens villsvinmøte.

Powered by Labrador CMS