Annonse

Test av Rapala Stangholder ismeite RMG Edition

Test av Rapala Stangholder ismeite RMG Edition.

Standhaftig «finsk- norsk» stangholder

Rapala RMG Edition er et frisk pust for deg som fisker med mange stenger på isen.

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Etter å ha sett meg lei på mange dårlige meitestativer, skaffet jeg meg fire av disse fra finske Rapala.

De er designet med hjelp fra den norske predatorfiskeren Rolf Magnus Grenberg. Skulle vi endelig få et robust stativ som fungerte under alle forhold?

Enkel arbeidsoppgave

Et godt meitestativ skal holde stanga omtrent horisontalt, uten at den kommer i kontakt med is eller snø. Det bør ha to hvilepunkter, hvor det i front skal kunne erstattes med en elektronisk nappvarsler.

Mange vil også ha fest for en Angeldon nappindikator. Om du ikke har kjøpt (eller laget) en variant du er fornøyd med til nå, er Rapalas stangholder verdt å vurdere.

Konklusjon

Alle delene har en funksjon, og de tåler «alt», selv i kulda. Prisen er også ganske hyggelig. Noen ankepunkter har jeg likevel: Stativet er etter mitt syn i høyeste laget, noe som gjør det litt utsatt for sterk sidevind. Et litt mindre eller leddet stativ ville også fått plass i sekken.

Jo da, de fleste fisker fra pulk, sånn sett fungerer det svært god. En oppbevaringsbag med glidelås og lommer til delene ville også vært et nyttig supplement, for det er fort gjort å miste de små, løse delene.

Rapala Stangholder ismeite RMG Edition

Stangholder av rør og justerbare støttebein i metall. Holderne er utskiftbare og laget av frostbestandig plast. Ekstra feste for nappvarsler.

Vekt: 610 g (inkludert stangviklere)

Leverandør: Normark Norway AS, elbe.no

Pris: kr 349,-

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS