Annonse

Test av Fubuki Niseko 2.0

Vi har testet de svenskutviklede isfiskestøvlene Fubuki Niseko 2.0.
Vi har testet de svenskutviklede isfiskestøvlene Fubuki Niseko 2.0.

Komfortabel fargeklatt på isen

Svenskutviklede Fubuki Niseko 2.0 har flere gode detaljer og isolerer over middels godt. Men de er ikke fullt så varme som som produsenten skal ha det til.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det er mange tanker som suser gjennom hodet når man plukker opp disse støvlene for første gang.

Vekten er overraskende lav i forhold til hva størrelse og materialvalg skulle tilsi, og fargen lokker unektelig fram påskestemningen. Kan dette virkelig kombineres med holdbarheten og de gode isolerende egenskapene som en kald dag på isen krever?

Komforttemperatur

En god og varm vinterstøvel er uvurderlig når kulda setter inn. Fubuki oppgir at støvlene holder deg varm ned til – 30 °C, men som med alle isfiskestøvler jeg har brukt gjennom årene, er denne grensen tøyd vel langt.

Ned til – 20 °C duger de med gode sokker og tilstrekkelig plass, faller temperaturen ytterligere, vil jeg anbe- fale såler med varmeelementer.

Det viktigste er på plass

Fubuki leverer godt på passform, og støvlene oppleves lette på føttene sammenlignet med tilsvarende isfiskestøvler. Den kraftige sålen sikrer godt grep, samtidig som de gir tilstrekkelig demping.

Det er et stort pluss om man skal gå litt lengre turer før man kommer fram til fiskeplassen. Jeg ble heller ikke utpreget klam på føttene, ei heller på dager med en god del vandring mellom fiskeplassene.

Fiffige detaljer

Et annet pluss at støvlene har en markant gummitapp på hælen, som gjør at du enkelt kan «tråkke» dem av deg med den andre foten. I tillegg har du strammemulighet i toppen av skaftet. Dette begrenser varmetapet om buksebeina ikke er vide nok til å få dem utenpå støvlene.

Små i størrelsen

Med Niseko kan du virkelig skille deg ut på isen – om du ønsker det. Støvlene kommer i alle regnbuens farger. Om du ikke ønsker oppmerksomhet rundt undersåttene, finnes det også nøytrale farger.

Det anbefales å gå opp en størrelse fra det man normalt bruker. Planlegger du å bruke støvlene på virkelig kalde dager, hvor ekstra plass til gode sokker og isolerende luft er viktig, er det fornuftig å gå opp to størrelser.

Alt i alt er Fubuki Niseko en nokså varm, lett og svært komfortabel støvel. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Fubuki Niseko 2.0

Lette, fôrede gummistøvler med kraftig såle og snøring i skaftet. Yttersåle/skall i EVA, fôr og krage i polyester, tåhette i ABS-kompositt.

Vekt: 715 gram per støvel i størrelse 45.

Farger: Assortert

Pris: kr 1190,-

Leverandør: Derute, derute.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS