Artikkelforfatteren med sin største spinnerfangst fra Beiarelva. Den røslige laksen beit på rundt 3 meters dyp. Etter en intens fight, fikk den friheten tilbake.
Artikkelforfatteren med sin største spinnerfangst fra Beiarelva. Den røslige laksen beit på rundt 3 meters dyp. Etter en intens fight, fikk den friheten tilbake.

Fiskertips

Sterke tips for spinnvilt laksefiske

Da fiskerne begynte å kaste spinnerne oppstrøms elva, begynte laksen momentant å ta. Dette ble starten et lite lakseeventyr. Spinnerfiskerne utnytter ofte elvene bedre enn andre, og får oftere fisk på håpløse dager.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Stadig flere laksefiskere har ryddet plass til disse store metallspetaklene i slukboksen. Det moderne spinnerfisket bryter kanskje med en del trauste tradisjoner, samtidig åpner det nye dører og gir fisk på områder i elva hvor knapt noen har funnet det bryet verdt å fiske tidligere.

Teknikken er ikke ny, og spesielt i statene er oppstrøms spinnerfiske etter laksefisk populært. Det er samtidig interessant å merke seg at det er nordmenn som har designet mange av våre mest populære spinnere, også de som distribueres av internasjonale utstyrsprodusenter. Disse er gjerne større, mer strømlinjeformede og tyngre enn andre spinnere, og de kan veie helt opp til 40 g.

Oppstrøms kastefiske
Kombinasjonen av spinnerens intense lydbilde og spinnerbladets urytmiske gange rundt egen akse, har vist seg å friste eller irritere på seg mang en laks. Selv laksen som ville latt ei strøken flue, ei sprellende markklyse eller en blafrende skjesluk passere, ser ut til å gi etter for spinnerne.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.