Annonse

Test av Kinetic Guardian

Rimelig og funksjonell flytedress

Kinetic Guardian er ikke best i klassen, men har hyggelig pris og gode løsninger som passer for de fleste fiskere.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Vi ga Regattas Active 911 fikk en soleklar toppkarakter for noen år siden. Med Kinetics Guardian på testbenken, kom et déjà vu snikende. For her er det mange likhetstrekk, både når det gjelder funksjon og design. Og dressen fra danske Kinetic skulle da også vise seg å bli et hyggelig bekjentskap.

Små i størrelse

Jeg fikk to dresser, L og XL. Det skulle vise seg å være en nyttig gardering, for dressene er små i størrelse, og jeg måtte ett hakk opp i forhold til det jeg bruker til vanlig. Materialene er lette, og stoffet er middels stivt. Dressen isolerer godt for kalde dager, og lommene har fornuftige plasseringer og fungerer hensiktsmessig.

Bortsett fra litt røft påsydde og tilpassede borrelåser (innvendig) i de todelte napoleonslommene, holder de øvrige borrelåsene jevnt over god kvalitet. En robust og god belteløsning løfter også helhetsinntrykket. Typiske utfordrende (og ofte irriterende) partier som hette, krage og mansjetter holder også høyt nivå med gode justeringsmuligheter.

Selv om leverandøren i år har økt prisen på dressen, er den fortsatt å regne som et godt kjøp.

Mye dress for pengene

Prisene på flytedresser har skutt i været de siste årene, og i år er mange av modellene dyrere enn noensinne. Dette gjelder også vår testmodell, som i testperioden har økt voldsomt fra å være blant de rimeligste på markedet gjennom 2021.

Stortest: 14 reisestenger til havfiske

Men uansett hva du ender opp å betale for den i år, vil den mest sannsynlig være blant dressene som gir mest valuta for pengene.

Ankepunkter

Det betyr ikke at alt er tipp topp. Prisnivået gjenspeiles blant annet i ytter- og innerstoffet, som ikke holder nivået til de dyrere merkene. Passformen er også ganske slett, og det er heller ikke forsterkninger i knær eller seteparti, ei heller komprimeringssystem i leggene – for å kunne variere mellom tynne og tykke sko.

Les også: Elektriske sneller - Drahjelp for dypvannsfiskere

Alt i alt er likevel Guardian fra Kinetic en behagelig flytedress som vil tilfredsstille behovet til svært mange fiskere. Den gir trygghet og varme, uten at du trenger å grave altfor dyp i lommeboka.

Kinetic Guardian

PRODUKTFAKTA: Hel flytedress med hette og flyteelementer fordelt over hele dressen. Totalt ni lommer og rikelig med justeringsmuligheter. Leveres i to farger (rød/grå og gul/sort) og i størrelser fra S til 3XL. Typegodkjenning DS/EN ISO 12402–6. Vekt: 1900 g i str. L.

LEVERANDØR: Fairpoint Outdoors A/S, www.kineticfishing.com

PRIS: kr 2699,-

KARAKTER: 4 av 6

Powered by Labrador CMS