Annonse

Test av fiskebrillene Wiley X Ozone

Test av fiskebrillene Wiley X Ozone.

Dyre og rågode fiskebriller

Arvtakeren etter Omega-brillene er så solide at du kan bruke dem i krigen. Suverene til fisking er de også.

Publisert

Jeg har tidligere testet modellen Omega av samme produsent, og ble rimelig imponert. Forventningene var med andre ord høye da arvtakeren Ozone kom i hus.

Siden forrige test har prisen økt drastisk, med en tusenlapp, og nærmer seg nå 3000 kroner. Det er mye penger for et par fiskebriller. Etter ett år med hyppig brukt til hav- og sjøørretfiske, og som kjørebriller i hverdagen, er det ingen ting å si på kvaliteten. Er du flink til å unngå riper, for eksempel ved å ikke pusse støvete briller når de er tørre, holder de i årevis.

Eget «klima-innlegg»

Nytt siden forgjengeren, er blant annet et innlegg laget av skum og plast, produsenten kaller det Click AIR, som sitte på innsiden av brillene. Dette gir beskyttelse mot vind, sand og insekter. Takket være et luftinntak over brilleinnfatningen, er ikke dugg et problem.

Dersom du lufter fiskestanga i godvær, er det bare å fjerne denne delen av brillene med et enkelt klikk. Brillene fungerer da rimelig likt som gamle Omega – og godt er det!

For øvrig er alle brillene i Wileys Climate Control-serie utstyrt med denne nye løsningen.

God ramme – bedre brilleglass

Brillene sitter godt og har i tillegg en nakkesnor med klikkfeste. Det fungerer strålende i praksis. Teknologien i glassene er lik som hos forgjengeren, med høyt kontrastnivå, ripebeskyttelse og fargegjengivelser fra Captivate.

Jeg valgte glassene Polaroid Blue Mirror, og ble ikke skuffet. Andre farger og egenskaper finnes. Dette er generelt svært gode briller, og jeg mener Click AIR gjør brillene bedre og øker bruksområdet for mange. Glass tilpasset din synsstyrke kan bestilles mot ett tillegg i prisen. Skulle du ødelegge et glass, kan nye kjøpes løst.

Tåler mye

Brillene er også godkjent som yrkesbriller med klassifisering ANSI Z87.1+. Artig nok betyr det at glassene må tåle 20 skudd med runde stålballer avfyrt med en hastighet på 45 meter i sekundet. De må også tåle at et spisst prosjektil på 500 gram slippes ned på glassene fra 1.2 meters høyde.

Om du derimot ikke trenger «skuddsikre» briller, er Omega fortsatt ett godt alternativ.

Wiley X Ozone

Polariserende fiskebriller utstyrt med Click AIR-innlegg, etui med glidelås og oppbevaringspose i mikrofiber. Laget av polykarbonat. Gir 100 prosent beskyttelse mot UVA/UVB/HEV.

Pris: kr 2780,- 

Leverandør: Nubben Jakt & Fiske, www.nubben.no

Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS