Annonse

Test av Tonic Outback

Krystallklart brillevalg

Med solbrillemodellen Outback, ønsker Tonic å dekke de fleste behov for fiskere, jegere og andre friluftsfolk i en og samme brille. Er det mulig?

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Australske Tonic hevder at deres japanskproduserte solbrilleglass er verdens letteste og tynneste. Glassene er i tillegg «dusk til down» fargeskiftende, hvilket gjør at du skal klare deg med ett brillesett fra morgen til kveld. Vi tok en nærmere titt på Outback-modellen med brune allroundglass.

Brillene er en slags superkompromissløsning, hvor glassfargen er tiltenkt ferskvann- og grunnvannsfiske på kysten, foruten jakt og hverdagsbruk. Om de virkelig er verdens letteste, skal være utsagt, men de matcher vekta til flere plastbriller på markedet, og de tynger så visst ikke neseryggen gjennom en hel dags bruk.

Wow

Jeg har trolig briller nok til å ruste opp et fotballag. Kunstig mange mener kona. Når Outback havnet i posten, smilte hun og ga tommelen opp. Jeg tenkte at det var en dårlig start, og begynte straks å lete etter feil og mangler. Jo da, de slipper inn sidelys og er kanskje litt i overkant klassiske. Og hva med nakkestropp? Utendørs var opplevelsen Wow. En klar og naturlig brilleopplevelse!

Holder tritt

Det tok noen dager før jeg finleste nærmere om materialvalg og egenskaper. Da begynte brikkene å falle på plass. Det var faktisk en ekte glassbrille med fargeskiftende glass! For å konstatere kvaliteten, tok jeg med mine mest brukte Wiley X kvalitetsbriller (linser av polykarbonat) og et par glassbriller fra Smith (de dyreste jeg har) for å sammenlikne.

Test: Wiley X Omega Emerald Mirror Amber Kryptec Neptune

Tonic holdt tritt med dem begge, og har fortsatt å imponere. Nakkestroppen er vel det eneste jeg virkelig savnet. Dyre briller vil man jo ikke slenge fra seg overalt.

Sikkert valg

Siden brillene ankom, er vi to testere som har byttet på å bruke dem til hverdags og variert friluftsliv. Og vi har begge latt oss begeistre. Er du på jakt etter kun ett par allround fiske- og fritidsbriller, må vi gi Tonic rett i at dette er kvalitetsbrillen du kan bruke fra morgen til kveld.

Skal du bare bruke dem til jakt og fiske, anbefales en godt dekkende caps, eller gå for en mer fishy Tonic-variant. De har mye fint. Og glassene? Vel, de vet vi fungerer.

Guide: Med disse 12 i slukboksen, er det nesten garantert napp

Tonic Outback

Polariserte solbriller med UV beskyttelse, fargeskiftende glass og Slicelens glass. (Ripebestandig Crystalite Glass ripebestandige på 1,7mm). Rammer av TR90 grilamide. Leveres i photochromic Copper, Grey og Blue Mirror. Kan bestilles med styrke.
Pris: 2299,-
Leverandør: Tonic Eyewear Nordic, www.toniceyewear.no
Karakter: 6

Powered by Labrador CMS