Annonse

Test av Wiley X Omega

Knallgode allround-briller til fiske

Med steinhard markedsføring og topp kvalitet, har Wiley X blitt en av de ledende merkene i fiskebrille-industrien. Med Omega, og de nye grønn-brune glassene kalt Emerald Mirror Amber, har de laget en knallgod allrounder.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det finnes mange fiskebriller, men listen over de ekstraordinære er kort. Et av de siste merkene som har havnet i det gode selskapet, er Wiley X. Jevn kvalitet, brutal styrke og stilig design har løftet dem til Smith, Oakley og Costa Del Mars nivå.

De har vaket under radaren her til lands, men når Sølvkroken tok dem inn, snudde dette seg. Omega er blitt en av de mest populære modellene. Det var spesielt den nye fargekombinasjonen, Emerald Mirror Amber som fristet oss, snarere enn rammefargen, Kryptek Neptune, som bare er «show off».

Det meste taler for et langt forhold. Alle fiskebrillene har «uknuselige» rammer, skuddsikre glass og godkjent som vernebriller (ANSI). Selv etter halvannet års bruk, framstår brillene i praksis som nye, og det er kun noen få og ubetydelig riper som kan skimtes i glasset.

Men, logoen inne i brillen falmet etter kun to uker med solkrembruk under sailfish-fiske i Malaysia og den ene gummien på stroppen revnet etter noen måneder. Jeg behandler briller pent, spyler bort sand med vann før jeg pusser dem, så riper får jeg ikke ofte.

Disse derimot har fått mindre enn selv jeg er vant med, og nærmer seg kvaliteten til glassbrillene mine fra Smith.

Etuiet er fint og leveres med nakkestropp og ei pussefille. Form og størrelse på brillene er laget for å passe «gjennomsnittfiskeren» med M eller L hode.

Neseputene er integrert i ramma, og sitter godt og har en behagelig farge.

Så det viktigste: Polykarbonat-glassene har åtte lag, 14-16 prosent lysgjennomtrenging og tre coatinger for økt styrke, mindre refleksjoner og sterk hydrofobi.

Polariseringen har, sammen med brune glass og smaragdgrønne reflektorfinish, levert som lovet. Brune, gule og grønne farger blir kraftig forsterket, lysnivået passer oss i Skandinavia perfekt.

Til mitt ørret- og sjøørretfiske, og til kjøreturene til og fra, har de servert kontrast og velvære. Jeg må skaffe meg en ny stropp, for disse brillene er visst ikke så lett å slite ut.

Bildet viser den dramatiske effekten av fargene i disse glassene. Klassisk brunt fra baksiden, og i front et grønt, blått og lilla reflekterende belegg som gir gode kontraster og forsterker den polariserende effekten. I bakgrunnen kan det utslitte Omega-logoet skimtes.

PRODUKTNAVN: Wiley X Omega Emerald Mirror Amber Kryptec Neptune

PRODUKTFAKTA: ANSI Z87.1 godkjente fiskebriller med linser av polykarbonat som er 100% UVA/UVB beskyttelse og polariserende. Ekstra brilleglass kan kjøpes utenom.

PRIS: kr 1599,-

LEVERANDØR: Nordic Outdoor AS, tlf. 37 00 28 00, www.solvkroken.no

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS