Scener som dette var det mange av i Midt-Norge i sommer. Foto: Leif Stavmo.

Flomelvenes år

Mye regn og ideell vannføring sørget for partystemning gjennom store deler av laksesesongen i de små lakseelvene på Vestlandet – og i Orkla og Gaula.
21. september 2022

Mens fisket og fangsttallene i 2021 var historisk dårlig, ble årets sesong en fest, med et forrykende storlaksfiske i noen av våre tradisjonelt beste lakseelver.

Også i mange av de mindre elvene var stemningen på topp. Årsaken var rikelig med vann gjennom store deler av sommeren, i motsetning til i fjor, som var knusktørr på Vestlandet.

Laksevær!

Tidenes junifiske


Knusktørt i sør og på Østlandet


Fra bra til begredelig i nord

Fornøyd i Alta

Nedslående

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Reindyrket gjenutsettingsfiske er allerede forbudt i Norge, ifølge Mattilsynet. Foto: Atle Skjelde
Gjenutsetting:

Frontene skjerpes

Et reindyrket gjenutsettingsfiske er forbudt i Norge, mener Mattilsynet. Gjenutsettingsfiske er et kraftfullt forvaltningsverktøy, mener NJFF.
Sognefjorden er ikke bare hjem for sommerturister, men også spennende fiskeslag – som her, lange. Unn deg en dag med dyphavsfiske du også! Foto: Sondre H. Breian
Havfiske:

Kjør dypt i Sognefjorden

Det er fascinerende å slippe et agn ned på 200–400 meters dyp, uten å vite hva som kan bite på. Er det skate, lysing, lange – eller kanskje ei stor kveite?
Noen ganger er lite agn vel så effektivt for å få landet de største fiskene. Foto: Tommy Egra
Downsizing:

Når små agn gir stor fisk

«Store agn til stor fisk». Utsagnet holder vann, men nesten like ofte vil du kunne ha suksess med mindre agn, spesielt når de store fiskene ikke er i bettet. Og agnets størrelse kan være viktigere enn farge og fasong.

På forsiden nå