Omstridte flåter, garn og teiner. Men Numedalslågen, originalen i landets elvefamile, byr også på 12 km innbydende fluestrømmer i øvre deler. Brufoss er Østlandet laksesentrum til rimelige priser og et miljø med appell. Foto: Torgeir W. Skancke

50 år for folk flest

Omstridte flåter, garn og teiner. Men Numedalslågen, originalen i landets elvefamile, byr også på 12 km innbydende fluestrømmer i øvre deler. Brufoss er Østlandets laksesentrum til rimelige priser og et miljø med appell.
05. september 2022

– Elva går på 70 kubikk. Alt mellom 60 og 120 er bra. Jeg har ikke vært i fisk det siste døgnet, men du må jo fiske, uansett!

Tom Tveitan (53) speykaster seg ned øvre del av Øya, en av 34 fiskeplasser mellom Svarstad og Hvittingfoss forbeholdt stangfiske (hvor av to reine fluesoner) på de 12 kilometerne som utgjør Brufossfisket, i øvre lakseførende del av Numedalslågen.

Grunneierfilosofien, om å tilby en sammenhengende fiskestrekning for folk flest til en rimelig pris, har vist seg slitesterk.

Helsefremmende

Riffling hitch

Brofoss-myter

Camp Villaks suksess

Økende sportsfiske

Brufossfisket

Tidvis folksomt

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Reindyrket gjenutsettingsfiske er allerede forbudt i Norge, ifølge Mattilsynet. Foto: Atle Skjelde
Gjenutsetting:

Frontene skjerpes

Et reindyrket gjenutsettingsfiske er forbudt i Norge, mener Mattilsynet. Gjenutsettingsfiske er et kraftfullt forvaltningsverktøy, mener NJFF.
Sognefjorden er ikke bare hjem for sommerturister, men også spennende fiskeslag – som her, lange. Unn deg en dag med dyphavsfiske du også! Foto: Sondre H. Breian
Havfiske:

Kjør dypt i Sognefjorden

Det er fascinerende å slippe et agn ned på 200–400 meters dyp, uten å vite hva som kan bite på. Er det skate, lysing, lange – eller kanskje ei stor kveite?
Scener som dette var det mange av i Midt-Norge i sommer. Foto: Leif Stavmo.
Sesonganalysen:

Flomelvenes år

Mye regn og ideell vannføring sørget for partystemning gjennom store deler av laksesesongen i de små lakseelvene på Vestlandet – og i Orkla og Gaula.

På forsiden nå