Fisken tvinges inn i en boks med kamera når den svømmer opp elva. En datamaskin avgjør lynraskt om fisken er atlantisk laks eller pukkellaks. Foto: Berlevåg JFF.
Fisken tvinges inn i en boks med kamera når den svømmer opp elva. En datamaskin avgjør lynraskt om fisken er atlantisk laks eller pukkellaks. Foto: Berlevåg JFF.

Bruker maskinlæring for å fjerne pukkellaksen

I Berlevåg tar man i bruk ny teknologi i kampen mot invaderende «russerlaks».
28. mars 2022

Ved innløpet til Storelva utenfor Berlevåg står det noen rare greier under vann. Stengsel tvinger all fisken gjennom en liten tunnel under vannskorpa. Inne i tunnelen er det montert kame- raer. Bildene analyseres av en datamaskin, som blant annet identifiserer pukkellaksen på prikkene den har på halen. Det har som kjent ikke den atlantiske laksen.

Lovende

– Resultatene fra tester i fjor viser at vi klarte å identifisere 90 prosent av all pukkellaksen, sier Tor Schulstad. Han jobber med pukkelprosjektet i Berlevåg JFF.

Sponses av Huawei

Venter betydelig oppgangKjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Lokale sportsfiskere hevder at det har foregått ulovlig kveitefiske i Skagerrak i minst 10 år. Illustrasjonsfoto: iStockphoto, piola666. (Det er ingen sammenheng mellom det avbildede fartøyet og det aktuelle fisket.)
Ulovlig kveitefiske i Skagerrak:

– Svært uheldig

Fiskeriministeren kaller det ulovlige kveitefisket i Skagerrak «svært uheldig», men sier det er uaktuelt å stenge danske fartøyer ute.
Portrettet:

The Rodfather

Den optimale fluestangaksjonen? Den koden har jeg forhåpentligvis ikke knekt ennå.

Spinnvilt vårfiske etter ørret fra båt

I flere tiår har dorgefiskerne nærmest hatt monopol på stor vårørret. Nå er en annen oppskrift i ferd med å bre om seg. Test ut kombinasjonen av vårluft, båt og slukstang. Det vil garantert gi mersmak.

På forsiden nå