Nytt på nytt. Her har Atle Knapp fått en flott abbor på 13 Fishings nye stang og snellekombinasjon, som perfekt har servert Berkleys finurlige balansepilk/jigghode og en avlang gummishad som imiterer en syk byttefisk.

Det nye isfisket

I årtier har isfisket vært ganske så tradisjonsbundet og uforandret, men de siste årene har nye trender for alvor begynt å gjøre seg gjeldende også på isen.
01. desember 2021

Isfiskerne er kanskje ikke mest kjent for å være i front hva angår nytt utstyr og nye metoder. Stikkordene har vært levende agn, få arter og enkelt utstyr. Om du koser deg med den tradisjonelle tilnærmingen, og er fornøyd med fangstene, er det vel og bra. Og bare så det er sagt; isfiske kan gjøres utrolig enkelt – og samtidig være svært effektivt. Om du likevel skulle være litt nysgjerrig og ønsker å utvide horisonten, er valgmulighetene blitt mange på få år, enten det gjelder dedikerte stenger, sneller, agn eller annet utstyr.

Ferskvann

Siden det er ferskvannsfiske med lett utstyr som dominerer isfisket, er det her den største fornyelsen har funnet sted. Hva angår sjøfiske, brukes det stort sett det samme som i en båt, og med unntak av ekkolodd, telt og isbor, har ikke utviklingen vært like stor her.

Nye stangtrender

Nye sneller

Ståsnøre med ny vri

Nye kunstagn gjør susen

Større hull og mindre sveiving

Koselig med telt

Større fangster med hele agnfisk

Større fangster med hele agnfisk

LED lys frister røya

Mer fisk med ekkolodd

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Heder til sjøørretprosjekt i Rogaland 

Sjøørretprosjektet Rogaland, med Knut Ståle Eriksen i spissen, er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøvernpris.
Anmeldelse av "Den nye fisken":

Om lakselus og oppdrettsbaroner

Lakselus koster oppdrettsnæringen årlig mellom fem og ti milliarder. Lusebekjempelse har blitt en næring i næringen. Men hva koster lakselusa våre villaksstammer?

Europas første fisketrapp rett i berget

I Blokkenvassdraget i Vesterålen går man nye veier for å bygge fisketrapp.

På forsiden nå