Nytt på nytt. Her har Atle Knapp fått en flott abbor på 13 Fishings nye stang og snellekombinasjon, som perfekt har servert Berkleys finurlige balansepilk/jigghode og en avlang gummishad som imiterer en syk byttefisk.

Det nye isfisket

I årtier har isfisket vært ganske så tradisjonsbundet og uforandret, men de siste årene har nye trender for alvor begynt å gjøre seg gjeldende også på isen.
01. desember 2021

Isfiskerne er kanskje ikke mest kjent for å være i front hva angår nytt utstyr og nye metoder. Stikkordene har vært levende agn, få arter og enkelt utstyr. Om du koser deg med den tradisjonelle tilnærmingen, og er fornøyd med fangstene, er det vel og bra. Og bare så det er sagt; isfiske kan gjøres utrolig enkelt – og samtidig være svært effektivt. Om du likevel skulle være litt nysgjerrig og ønsker å utvide horisonten, er valgmulighetene blitt mange på få år, enten det gjelder dedikerte stenger, sneller, agn eller annet utstyr.

Ferskvann

Siden det er ferskvannsfiske med lett utstyr som dominerer isfisket, er det her den største fornyelsen har funnet sted. Hva angår sjøfiske, brukes det stort sett det samme som i en båt, og med unntak av ekkolodd, telt og isbor, har ikke utviklingen vært like stor her.

Nye stangtrender

Nye sneller

Ståsnøre med ny vri

Nye kunstagn gjør susen

Større hull og mindre sveiving

Koselig med telt

Større fangster med hele agnfisk

Større fangster med hele agnfisk

LED lys frister røya

Mer fisk med ekkolodd

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Dølisjøen i Sør-Odal bød på fine forhold på NM-dagen. Foto: Atle Skjelde
NM Meite

Strengelsrud kapret gullet

Tommy Strengelsrud (49) fra SFK Raufjøringen klatret til topps på seierspallen, da NM-tradisjonelt meite gikk av stabelen på Dølisjøen i Sør-Odal.
Vi har testet denne dispenseren for agnstrikk fra Inova. Foto: Tommy Egra
Orden i strikkesakene

Test av Inova Bait Binder

Agnstrikk er et godt hjelpemiddel for havfiskere. Denne dispenseren gir deg enklere påsurring og hindrer søl på rullen.
Ingen av elvene på Vestlandet kan vise til en sjøørretbestand i svært god tilstand. Her «nattjakt» i Eio, i bunnen av Hardangerfjorden. Foto: Atle Skjelde

Sjøørretens anadrome levemåte kan forsvinne

Situasjonen er alvorlig både for villaksen og sjøørreten, men hva skjer hvis det ikke skjer noe?

På forsiden nå