Parti av Valdøyan/Valdum, nedstrøms brua på Lundamo. Det 1,5 km lange valdet er alltid fiskbart, et eller annet sted, uansett vannføring. Her går elva på ca. 50 kubikk/sek.

Veteraner og vertskap

Rastløse sjeler farter fra elv til elv i laksesesongen. Andre er trofaste mot ett vald, livet ut …
04. juni 2021

– En tidligere fiskegjest flyttet inn i det gamle hovedhuset, men aldri ut igjen ved sesongslutt. En litt eksentrisk type, kan du si. Men vi hadde ikke hjerte til å kaste ham ut. Han ble boende her i over 20 år. Nå ligger han begravet på Lundamo kirkegård.

Over jernbanesporet, en støvet bygdevei og ei bru, knapt bred nok til en bil, noen hundre meter unna E6, og du er framme på Valdøyan, velværetunet til Unni og Sverre Nordhammer. Deler av bygningsmassen gir assosiasjoner til et bygdemuseum, men stedet er skreddersydd for laksefiskere, enten ønsket er et korttidsopphold eller losji over flere uker.

Velværepuls

Alltid fiskbar

Mindre fangstmenn    

Livsstil

Covid-19 utfordringer

Stamgjester prioriteres

Tre stjerner

Gaula fakta:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

Venter stort innsig av pukkellaks

Høsten 2019 var det rekordstore mengder pukkellaks i elvene i Troms og Finnmark. I sommer ventes det enda større innsig av den uønskete arten.

På forsiden nå