Slik får du fiskelykke i grisevær

Uvær får ofte skylden for dårlig fiske, og er et velkjent argument for å holde seg hjemme. Vit da at fisken biter i all slags vær, og av og til bedre enn på godværsdager. Det er bare å kle seg riktig og komme seg ut.
21. juli 2020

Mange har sine beste fiskeopplevelser i skikkelig grisevær, og personlig må jeg innrømme at jeg synes det er litt ekstra artig å prøve lykken når himmelens sluser åpner seg og vinden røsker i anorakken. Av og til får både jeg og fiskekompisene svært godt betalt, samtidig ligger det en tilfredsstillelse i å prøve ferdighetene med stanga under tøffe værforhold. Mestringsfølelsen man får av en fangst i skikkelig uvær, slår ofte det å lande «enda en» på speilblankt vann.

Det finurlige med uvær, er at det kan gjøre enkelte fiskearter mer bitevillige, mens andre vil havne i det umulige hjørnet. Trikset er derfor å vite hvilke arter man skal satse på, og hvor. Det handler om å utnytte uværet til egen fordel. Men uvær kan være så mangt.

Hva er uvær for oss fiskere?

«Yr-manien» herjer landet

Tak over hodet

Kaos i matfatet

De usynlige faktorene i vannlagene

Før – under og etter

Fisken og årstidene

I enden av snøret

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Slik fisker du best om natten

I motsetning til den jevne fisker, er de fleste fiskeslag svært aktive om natten. I mange tilfeller er det nettopp i ly av mørket de største er lettest å lure. Her er tipsene du trenger for å lykkes.

Støyutsatt fisk har økt risiko for tidlig død

Fisk som blir utsatt for støy over lengre tid, har økt risiko for å dø tidligere i livet, viser en britisk studie.

– Det er oppdretterne som skal betale når fisk rømmer

Det sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H). Oppdrettsnæringen skal nå automatisk ta regningen når Fiskeridirektoratet må fiske opp rømt oppdrettslaks.

På forsiden nå