Slik får du fiskelykke i grisevær

Uvær får ofte skylden for dårlig fiske, og er et velkjent argument for å holde seg hjemme. Vit da at fisken biter i all slags vær, og av og til bedre enn på godværsdager. Det er bare å kle seg riktig og komme seg ut.
21. juli 2020

Mange har sine beste fiskeopplevelser i skikkelig grisevær, og personlig må jeg innrømme at jeg synes det er litt ekstra artig å prøve lykken når himmelens sluser åpner seg og vinden røsker i anorakken. Av og til får både jeg og fiskekompisene svært godt betalt, samtidig ligger det en tilfredsstillelse i å prøve ferdighetene med stanga under tøffe værforhold. Mestringsfølelsen man får av en fangst i skikkelig uvær, slår ofte det å lande «enda en» på speilblankt vann.

Det finurlige med uvær, er at det kan gjøre enkelte fiskearter mer bitevillige, mens andre vil havne i det umulige hjørnet. Trikset er derfor å vite hvilke arter man skal satse på, og hvor. Det handler om å utnytte uværet til egen fordel. Men uvær kan være så mangt.

Hva er uvær for oss fiskere?

«Yr-manien» herjer landet

Tak over hodet

Kaos i matfatet

De usynlige faktorene i vannlagene

Før – under og etter

Fisken og årstidene

I enden av snøret

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

To fot under …

Laksefiskeren er en lykkejeger. Forskjellen på suksess og fiasko handler ofte om hvor flaks du har med vannføringen.

Jenny på Jørem

Laksegårdbruker Jenny Domås er blitt et eget varemerke Namdalen. Det er verre å bli profet i eget land, der alle mener mye om laks.

Kraftig nedgang i fisketurisme hittil i år

Fritidsfiskere fanget 2,6 millioner fisk i Norge i fjor. Hittil i år er det rapportert inn fangst på 16.000 fisk.

På forsiden nå