Grundig og lærerikt om fluefiske

Devin Olsen er en amerikansk fluefisker med individuell bronsemedalje fra VM i fluefiske og 14 års fartstid på det amerikanske fluefiskelandslaget. Nå har han gitt ut en bok om leksene han har lært.
Tirsdag, 4. februar 2020 - 15:57

Olsen går grundig til verks når han beskriver hvordan han velger taktikk, utstyr og strategi for å få mest mulig fisk under alle tenkelige forhold. For mange fluefiskere framstår det som helt fjernt å konkurrere i fluefiske, men det er unektelig mye å lære av konkurransefiskere – uavhengig av om man skal konkurrere eller ei. I konkurranser trekker fiskerne hver sine soner av elva, og de må derfor mestre mange miljøer for å vinne. Det holder ikke å bare være rå på friflyt og laaaange kast hvis sonen du trekker bare er stryk og hardstrøm.

Boka er delt opp i 11 kapitler og gir grundige forklaringer på hvordan man leser en elv og hvorfor fisk står på forskjellige standplasser på ulik vannstand og ulik vanntemperatur. Dette har mange forfattere gjort før, men Olsen går bokstavelig talt i dybden når han beskriver hvordan man fisker ulike typer elvemiljøer, grunne stryk, hardstrøm, dype høler, glattstrømmer og undergravde elvebanker.Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

På forsiden nå