Arne Christian Aasland gjenutsetter en mellomlaks.

Stor guide til Verdalselva

Verdalselva lever en anonym tilværelse i skyggen av trønderkjempene Namsen, Gaula, Orkla og Stjørdalselva. Men også foreningsvaldene til Verdal JFF er et besøk verd!
29. november 2019

– Verdalselva er den fineste elva i Trøndelag. Her kan du fiske laksen fra fjord til fjell på alle varianter av vald, reklamerer fiskeutvalgsmedlem i Verdal JFF, Arne Christian Aasland (41). Mulig det, men midtveis i juli i sommer er ikke fiskeforholdene mye å rope hurra for. Elva bukter smålåten gjennom den brede trønderdalen på kun 19 kubikk. Og til alt overmål gløder sola fra en asurblå himmel.

Aasland velger uansett å se lyst på livet der vi møter ham ved foreningshytta på Landfald, tolv km fra Verdal sentrum.   


Snart større kvoter


VJFF- soner øvre elv (ovenfor Vuku)

Helgåa ovenfor Grunnfoss:


Fakta Verdalselva:

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå