Annonse

Test av Brynje Explore Ventile Bib Pants

Brynje Explore Ventile Bib Pants i aksjon, her testes den i skogen.
Brynje Explore Ventile Bib Pants i aksjon, her testes den i skogen.

Nesten perfekt selebukse

Med sin selebukse i bomullsstoffet Ventile, gjør Brynje nesten alt rett på første forsøk.

Publisert Sist oppdatert

Brynje satset for en stund tilbake på bomullsstoffet Ventile, et mer langfibret stoff sammenlignet med ordinær bomull. Dette som et alternativ til membranplagg. 

Denne selebuksen er en del av samme kolleksjon som tidligere testede Explore Ventile Pant (se J&F 7-23), og holder like lenge på godfølelsen. 

Passformen er råbra, og med tanke på antall tilgjengelige størrelser, skal det godt gjøres å ikke finne en bukse som passer nettopp deg.

Man tager en glidelås

To justeringsmuligheter under ribbeina på hver side av overkroppen lar deg finne helt perfekt passform, samt tilpasse de gangene du har tykkere klær på overkroppen. 

Takket være en stor glidelås midt på magen, trer du enkelt inn og ut av buksa. Det er også her vi finner buksas eneste svakhet. 

Stoffet bak glidelåsen kan nemlig komme mellom tennene i glidelåsen, med påfølgende rift. Og er skaden først skjedd, rakner hele dette partiet fort videre. I dialog med Jakt & Fiske, opplyser Brynje at dette blir utbedret til neste versjon av buksa.

Nesten til topps

Utover dette er Explore Bib Pants en drøm av ei turbukse med integrert gamasje, solid hempekrok, kevlar på knærne og forsterkninger på innsiden av anklene. Setet er i et mer stretchy stoff fra Schoeller. 

Videre kan begge beina, som både har borrelås og glidelås, åpnes helt opp. På denne måten kan du lufte godt eller ta på deg buksa uten å måtte ta av skoene. 

På lommefronten, byr modellen på to store og solide lårlommer, samt to mindre lommer øverst på selepartiet for nøkler og annet smådill. Toppkarakteren glipper grunnet nevnte rift bak frontglidlåsen. Det bør ikke skje med en bukse i denne prisklassen.

Brynje Explore Ventile Bib Pants:

Selebukse i Ventile med forsterkninger i cordura og flere smarte løsninger.

Vekt: 1050 gram (størrelse M)

Størrelser: XS – XXXL

Farger: Kombinasjon av sort og grå

Pris: kr 6 499,-

Leverandør: Brynje, brynje.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Perfekt passform
  • Robust

  • Mange smarte løsninger

Minus

  • Litt lett for rift bak glidelåsen

  • Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS