Annonse

Test av Bearskin Cordura Bib Pants

Bjørnen som ikke sov i timen

Med stoff i cordura, har Bearskin laget ei allsidig og slitesterk selebukse.

Publisert

Det første som slo meg da jeg dro på meg disse selebuksene, var den lave vekta. 720 gram for en slitesterk «snekkerbukse» med mange lommer, er slett ikke så dumt. 

Svaret ligger i bruken av cordura, det tettvevde nylonstoffet som tåler en trøkk.

Stig inn

Test av selebukse i cordura fra Bearskin.
Buksa er slitesterk og behagelig i bruk, året rundt. Den gjør seg ikke bort på villreinjakt.

Glidelåsen er plassert på siden, en løsning som fungerer godt. Åpne opp, stig inn, tre selene over skuldrene og dra på tur. Stroppene er noenlunde elastiske, og strammes enkelt i hempene. 

Etter vel ett og et halvt års bruk, opplever jeg at de begynner å bli en anelse slappere, men det er ikke verre enn at jeg må etterstramme innimellom for å hindre at selene ikke sklir av skuldrene.

Lomme-eldorado

Jeg liker å ha utstyr lett tilgjengelig, og er glad i lommer. På dette punktet leverer selebuksa godt. Foran på brystet er hovedlomma, som du kan åpne på begge sider og stikke hendene inn i fra begge sider. Den har også en egen «topplomme» på utsiden. På venstre side av ribbeina, finner du ei lita lomme som passer godt til f.eks. bilnøkler, patroner og liknende.

Begge beina byr på vanlige stikklommer og egne lårlommer. Sistnevnt har i tillegg hver sin egen innerlomme, som holder godt på f.eks. en mobiltelefon.

Som om ikke dette er nok, er buksa utstyrt med en rekke stoffhemper som funker ypperlig til å feste karabinkroker for votter, GPS, kniv eller annet stæsj.

Gamasjfestet nederst på beina består av en avtakbar stoffhempe med trykknapper. Den framstår ved første øyekast noe enkel, men har holdt stand under hele testperioden. Beina kan også strammes ved anklene med egne trykknapper, samt åpnes helt opp til kneet med glidelås.

Test Bearskin Cordura Bib Pants
Buksa er lett og lufitg, og tørker fort.

Verdt penga

Legg merke til at buksa ikke er vanntett, derimot vannavvisende. Bruk voks slik du er vant til fra bomullsbukser om du vil. Til gjengjeld tørker biben ganske fort. 

Obs! Noen av de små hempene som er festet på glidelåsene, har det med å forsvinne i felt. Personlig synes jeg også kneputene er i tynneste laget, men det er jo smak og behag, og lett å gjøre noe med om du vil.

Prisen på et produkt er alltid med i vurderingen. Med høyere pris, stilles høyere krav. I så måte lander Bearskins selebukse godt over midt på treet. Hadde buksa vært billigere, hadde karakteren gått et lite knepp opp. 

La det likevel være sagt; takket være slitestyrke, lav vekt og mange praktiske løsninger, er dette ei god bukse til både jakt og friluftsliv.

Bearskin Cordura Bib Pants:

Solid og lett selebukse i cordura med mange praktiske løsninger.

Vekt: 750 gram (størrelse M)

Størrelse: Fra XS til XXXL, normal og short

Pris: kr 3 2000,-

Leverandør: Bearskin, www.bearskin.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Mange lommer
  • Lav vekt
  • Slitesterk

Minus

  • Seler/spenner blir litt slappe over tid
  • Hemper på glidelåser kan falle av
  • Karakter: 4.5

Powered by Labrador CMS